Amadeus er avlyst

To medd i fargerike klær som ligger på bakken blant sorte remser. Bildet er tatt ovenfra og de ser rett inn i kameraet.

På grunn av den pågående streiken i kultursektoren, ser Kilden teater og konserthus seg nødt til å avlyse høstens storsatsing, Amadeus av Peter Shaffer.

Onsdag 8. september ble 43 ansatte ved Kilden tatt ut i streik. Dette har først og fremst gått ut over en av høstens storsatsinger. Nå er Amadeus av Peter Shaffer blitt avlyst. 

Publikum som har kjøpt billetter til forestillingen, vil bli kontaktet og vil få kjøpet refundert.

– Ledelsen i Kilden har foretatt en nøye gjennomgang og vurdert tidslinjene fremover. Amadeus vil ikke ha mulighet til å bli premiereklar og få et tilstrekkelig antall forestillinger som kan forsvare ressursbruken, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre.

Bortfall av billettinntekter vil svekke Kildens inntektsside i 2021 med to til fire millioner kroner.

Forsøker høsten 2023

Furre forteller at Kilden kommer til å strekke seg langt for at det store arbeidet som er lagt i produksjonen ikke skal være forgjeves:

– Det er et klart mål at vi skal forsøke å sette opp igjen Amadeus høsten 2023. Dette er en stor investering både kunstnerisk og ressursmessig som fortjener å bli vist til så mange som mulig.

Urpremiere i 1979

Amadeus skulle hatt premiere i Kilden teater og konserthus fredag 17. september, og spilles 21 ganger i den påfølgende måneden. Stykket hadde urpremiere i 1979, og er skrevet av den britiske dramatikeren Peter Shaffer. Siden premieren har Amadeus gått sin seiersgang på teatre over hele verden og vunnet en rekke priser. I 1984 kom filmversjonen, som filmregissør Miloš Forman fikk Oscar for.

Forestillingen er et samarbeid mellom Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Opera og Kilden Teater, med Thomas Glans på regi, Oscar Udbye på lysdesign og Katja Ebbel på scenografi og kostymedesign.