Anders Jektvik

Når

24. okt

Scene

Multisalen

Pris

425 ,-

Varighet

90 minutter

Kommende forestillinger

Bli med Anders Jektvik ut på veien

Anders Jektvik er endelig tilbake! Hans nye singel «Skein i vein» er en vårlig hyllest til den typen frihet du bare finner i en bil på vei et annet sted.
Fredag 29. mars slipper Anders Jektvik singelen «Skein i vein», hans første utgivelse siden 2019.
– «Skein i vein» er trøndersk og betyr at det skinte i veien. Sangen beskriver følelsen jeg får når snøen endelig smelter bort og vekker det som sover, det som har blitt satt på vent og nedfryst. Ikke bare i omgivelsene, men også i kropp og sinn, forklarer Anders.

Og når mosedotter, brustein og bar asfalt dukker fram igjen, får Anders lyst til «å færra». Dra bort, ikke nødvendigvis til et bestemt sted, men bare for å være i bevegelse igjen, som elva som endelig bryter fri. Veien som ligger åpen og glitrer i vårsola vekker frihetstrangen og eventyrlysten, en eventyrlyst som også gjenspeiles i musikken.
– Musikalsk er den nesten en diskolåt, ganske annerledes enn alt annet jeg har gitt ut. Det er kult å dra på med en rytmisk låt, den skal være litt hemningsoppløsende og lett å hive seg med på når du hører den på konsert og festival, forklarer han.

Anders Jektvik fra Hitra i Trøndelag har siden gjennombruddet i 2012 fått utallige fans over hele landet med sin lune viserock der de treffende tekstene spenner mellom det mørke og det humoristiske. Jektvik beskriver selv stemningen han ønsker å formidle som «en blanding mellom fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme».

Forrige album, «Kjøtt i mørket», kom i 2018. Siden har det blitt mye skrivebordsjobbing, men også jevnlige konserter – alt fra solokonserter til stort format med Trondheim Symfoniorkester.
– Det er jo medfødt, dette her, så etter hvert tvinger det seg fram en lyst og en drive. Å jobbe med formidling av tekst og musikk kan være en forbannelse, men når du ser hvor godt det blir mottatt er det også et stort privilegium. Jeg er veldig takknemlig for støtten fra fans og lyttere.

I disse dager jobber Anders Jektvik med å sette en turné som vil ta ham til store deler av landet i løpet av 2024. Samtidig jobber han kontinuerlig med nye låter, disse vil slippes til publikum jevnlig i tiden som kommer.
Nå er Anders Jektvik i bevegelse igjen, dit veien måtte ta ham. Bli med på turen!

Kjøp billetter

  • oktober 2024
  • 24.
    tor
    Tid:
    19:00 - 20:30

Lignende forestillinger