30. aug - 25. sep
Intimsalen
100 - 300 ,-
De fleste kjenner historien om den litt for store og rare andungen som blir avvist og mobbet av de andre dyrene på gården. Andungene erter ham, og de voksne endene sier at han er stygg. Til og med kalkunen kakler så han blir rød i ansiktet når han ser ham. Det ender så galt at den stygge andungen forlater alt og legger ut på en lang reise.
En høstdag ser han lengselsfullt opp på en flokk svaner som flyr mot sør, og drømmer om å være en av dem. Når våren kommer ser han dem igjen, og til sin store overraskelse oppdager han at han selv er blitt som dem – en vakker svane.
Inspirert av eget liv
H.C. Andersens eventyr fra 1843 er en tidløs fortelling om utenforskap, identitet og selvoppdagelse. Historien er inspirert av Andersens eget liv. Han følte seg annerledes som barn – stor, klossete og lite tilpasset omgivelsene. Men nettopp dette ble starten på en reise som førte ham til å bli en av Nordens mest betydningsfulle forfattere. Gutten som ikke passet inn hos de andre barna fant teatret, poesien og eventyrene. Den stygge andungen ble en vakker svane – om enn i overført betydning.
Jubileum
Kilden Teater markerer 150-årsjubileet for H.C. Andersens bortgang ved å sette opp denne ikoniske fortellingen om å finne seg selv, og inviterer publikum i alle aldre til å oppleve det kjente eventyret på nytt.
Regissør for forestillingen er Øyvind Osmo Eriksen, som har iscenesatt en rekke produksjoner over hele landet, flere av dem barne- og ungdomsforestillinger, blant annet en versjon av H.C. Andersens Nattergalen på Rogaland Teater i 2012. På scenen har han med seg både skuespillere fra Kilden Teater og ungdommer fra UngdomsKilden.
Fra 8 år og oppover
Regi og komponist: Øyvind Osmo Eriksen
Dramaturg: Endre Sannes Hadland
Ulla Marie Broch, Ann Ingrid Fuglestveit, Elias Moussaoui Anseth og UngdomsKilden.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.