HISTORIEN OM LINGE-TEELGRAFIST FREDRIK AAROS
Fredrik Aaros fra Søgne dro allerede i juni 1940 med seilbåt til England for å slåss mot nazismen. Her ble han med i den norske hæren og i marinen og ble med i det sagnomsuste Kompani Linge som telegrafist. Fire ganger ble han sendt på oppdrag til Norge. Den 12. august 1943 ble han under sending omringet av tyske soldater i Kvås i Lyngdal. Han tok da sitt eget liv for ikke å bli torturert på Arkivet og røpe sine kamerater i motstandsbevegelsen.
Magne Haugland har skrevet boka «Dø, om så det gjelder!» om livet til krigshelten fra han vokste opp i Søgne til han endte sine dager på Rudjordsheia. Med lysbilder og film vil Haugland formidle Aaros sin krigsinnsats og detaljene omkring hans død.
Det er et dramatisk stykke sørlandsk krigshistorie som ikke bare vil fengsle tilhørerne, men som også vil avtvinge en stum beundring for det heltemot som Aaros utviste da Gestapo ville føre ham til Arkivet.
RAGNAR ULSTEIN OM AAROS:
«Fredrik Aaros sitt namn vil bli ståande som ein av dei verkelege heltane i norsk krigshistorie.»
PRESSEN OM BOKA «DØ, OM SÅ DET GJELDER!»:
«Nervepirrende om sterk innsats og mot. Spennende som en kriminalroman, men grufullt: dette er ekte, dette skjedde.»
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.