Forrykende russisk

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kristiansand Symfoniorkester presenterer: Forrykende russisk 

Dirigent: Gemma New
Solist: Vadym Kholodenko, piano

Dimitrij Sjostakovitsj: Festouverture
Sergej Rakhmaninov: Rapsodi over et tema av Paganini
Igor Stravinskij: Petrusjka (ver. 1947)

Den fremadstormende dirigenten Gemma New fra New Zealand er en av flere nye bekjentskaper på dirigentpodiet denne sesongen.

Hun er til daglig sjefdirigent i Hamilton Philharmonic Orchestra, men denne torsdagen leder hun oss gjennom et fengende program med tre russiske mestere i Kilden.

Sjostakovitsj sin Festouverture fra 1954 garanterer en forrykende start på konserten. Komponisten Sergej Rakhmaninov er også kjent som en av historiens fremste pianister. I verket Rapsodi over et tema av Paganini (1934) hører vi variasjoner over italienske Nicolò Paganinis berømte tema fra Caprice nr. 24, fremført av det ukrainske pianistvidunderet Vadym Kholodenko.

Etter pause hører vi Igor Stravinskijs fargesprakende, folkloristiske og genialt instrumenterte ballettmusikk fra 1912. Handlingen i Petrusjka utspiller seg på en markedsplass i St. Petersburg der figurer i et dukketeater plutselig får liv.


Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger
Åpningstider
I tråd med skjerpede smitteverntiltak i Kristiansand, vil Kilden holde stengt frem t.o.m. 15. mars. Billettkontoret er tilgjengelig på e-post og telefon, mandag – fredag kl. 11.00 – 15.00.
Adresse
Sjølystveien 2, 4610 Kristiansand
post@kilden.com
Kontakt oss
Sentralbord:
905 81 111 

Administrasjon:
post@kilden.com

Billettkontor: 
billett@kilden.com

Bordbestilling:
spise@kilden.com 

Følg Kilden
Følg KSO
Hovedsamarbeidspartner
Samarbeidspartner