Himmeluret forestillingsbilde med terningkast

Himmeluret
Av Gabriel Scott

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

   

Bearbeidet av Rune Belsvik

Varm og humoristisk dommedagskomedie

I anledning sørlandsforfatteren Gabriel Scotts 150 årsjubileum setter vi opp hans første dramatiske verk; den varme dommedagskomedien Himmeluret.

All ære til Rune Belsvik og Kilden Teater, hele ensemblet og alle bak fremførelsen for på denne måten å sørge for at nye generasjoner kan få et forhold til Gabriel Scott. – Terningkast 5

Les anmeldelsen i FVN (abo)

BILDER FRA FORESTILLINGEN – SVEIP 👉

OM STYKKET

En omreisende predikant ved navn Broder Daniel ankommer en helt alminnelig liten sørlandsbygd. Med seg i bagasjen har han boken Himmeluret, skrevet av mr. Jeremiah Dimble-Dumble, “professor i hele Amerika og urmaker av yrke”. Etter en meget komplisert utregning har Jeremiah kommet frem til at selve verdens urverk snart vil stoppe – nærmere bestemt den 11. august kl. 04.00.  

Etter overbevisning fra predikanten starter bygdefolket forberedelsene til dommedag. De må straks få fart på seg dersom de skal komme til himmelen når Gud Fader, Djevelen eller hvem det nå var som skulle bringe dommedag, til slutt kommer på visitt. Anført av den selverklærte profeten Salve har de som mål å få alle til å vende om og bli frelst før det blir for seint. Synder bekjennes og gjeld betales, før folket samles i bønn og sang den siste natten… 

På scenen møter vi syv skuespillere, et pumpeorgel, og en hel del oppstyr og panikk over hva som skal skje nå som dommedag straks er her. 

Førsnakker

Velkommen til førsnakk før forestilling!

4. JUNI
KL 19.15 I TEATERSALONGEN

Førsnakk med leder for Gabriel Scott Selskabet Anne Bjørkvik.

5.JUNI
KL. 19.15 I TEATERSALONGEN

Førsnakk med Scott-ekspert Harde Johannessen.

7.JUNI
KL. 19.15 I TEATERSALONGEN

Førsnakk med Scott-ekspert Harde Johannessen.

Møt karakterene

Les mer: Vår oppsetning

Kildens oppsetning av Himmeluret er bearbeidet og gjendiktet av forfatter Rune Belsvik. På regi har vi vår egen dramaturg Endre Sannes Hadland, som tidligere har hatt regi på flere oppsetningen i Kilden Teater med stor suksess.  

Himmeluret skal spilles på turné ute i Agder, før den vender hjem og avslutter sin spilleperiode i Kilden.  

Les mer: Om Gabriel Scott

Gabriel Scott ble født i Skottland i 1874, og kom til Norge som 8-åring. Da flyttet familien til Høvåg hvor faren var blitt sogneprest. Fra 1915 og til han døde bodde Scott i Arendal (i huset «Maagereiret» i Galtesund). Hele livet skrev han og jobbet målrettet for å bli forfatter. Han tok kontakt med flere av de store forfatternavnene som Henrik Ibsen, Knut Hamsun og Bjørnstjerne Bjørnson for å be dem lese det han hadde skrevet. Gjennom livet skrev han omtrent 60 bøker. Han debuterte med dikt i 1894 (Digte), og hans siste bok var romanen Fergemannen i 1952. I 1905 kom Himmeluret, en komedie i tre akter og Scotts debut som dramatiker. Da stykket først ble satt opp ble det en stor suksess hos både publikum og kritikere, men det vakte også diskusjoner og stort røre, spesielt i kristne miljøer. 

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

STEAMDOME III: BEYOND THE END

15. aug 2024

KJøp

Smakebitkonsert

22. aug 2024

KJøp

Sesongåpning med Julian Rachlin og Kirill Gerstein

29. aug 2024

KJøp