I denne søte juletid – Konsert med Kilden Vokalensemble

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kilden Vokalensemble presenterer ‘I denne søte juletid’

Dirigent: Marit Tøndel Bodsberg Weyde

Både publikum og musikere er sulteforet på konserter og levende musikk denne høsten. Kilden Vokalensemble (KVE) fyller ventetiden med mening ved å holde tre førjulskonserter i Mandal, Søgne og Kristiansand.

For mange er julekonserter en viktig og betydningsfull tradisjon i desember. Musikk kan gi oss ro, forventning og trygghet. KVE har funnet frem flere av våre aller kjæreste julesanger som omkranser konsertens hovedverk: Arnold Schönbergs Friede auf Erden, skrevet i 1907. Et krevende verk, som regnes som et av de største verk skrevet for kor i moderne tid. Teksten er av Conrad Ferdinand Meyer og beskriver Jesu fødsel, realiteten av en verden i krig, men også håp og tro på fred.

Kristiansand Domkirke torsdag 3/12 kl. 19.30 og fredag 4/12 kl. 19.00
Mandal Kirke lørdag 5/12 kl. 14.00
Søgne Hovedkirke lørdag 5/12 kl. 19.00

Program:

Nå tennes tusen julelys. T/M: Emmy Köhler
Nordnorsk julesalme. T/M: Trygve Hoff
Wintertide. T: C. A. Silvestri M: Trad Arr: Ole Gjeilo
Nachtlied. T: P. Herbert M: Max Reger
O magnum mysterium. M: F. Poulenc
Julvisa. M: J. Sibelius T: Z. Topelius
I den kalde vinter. T: Chr. Rossetti M: G. Holst Arr: Gavin David Lee
Eit barn er født i Betlehem. T: N. Grundtvig M: L. M. Lindeman Arr: Ørjan Matre
Det lyser i stille grender. J. Sande/L. Søraas. Arr: Per Inge Almaas
I denne søte juletid. T/M: H.A. Brorson Arr: Ørjan Matre
Friede auf Erden. T: C. F. Meyers M: A. Schönberg
Deilig er jorden. T: B. Ingemann M: Trad Arr: Thomas Beck 

Marit Tøndel Bodsberg Weyde – Dirigent

Sorthvitt bilde av kvinne som strekker armene ut.Marit Tøndel Bodsberg Weyde er dirigent og kunstnerisk leder for KVE.  Hun er også kunstnerisk leder og dirigent for Den norske Studentersangforening og Kvindelige Studentersangforening ved Universitetet i Oslo. Marit underviser i dirigering ved Norges musikkhøgskole og i Talentutviklingsprogrammet (TUP) ved Universitetet i Agder. I regi av bl.a. Interkultur holder hun en rekke seminarer, workshoper og mesterklasser, for både dirigenter og sangere. Bodsberg Weyde har også bidratt som dommer og jurymedlem under flere konkurranser både i Norge, og i utlandet.  Hun har også medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale korkonkurranser og dirigentpriser, blant annet i International Anton Bruckner Choircompetition i Linz.

Om Kilden Vokalensemble

Kilden Vokalensemble (KVE) har i mer enn ti år vært Sørlandets fremste ensemble for profesjonelle sangere. Ensemblet har sterk tilknytning til Kilden Opera og Kristiansand Symfoniorkester, og har bidratt i flere operaproduksjoner, musikaler og symfonikonserter i Kilden. Ensemblet holder også egne a cappella-konserter, med stor sjangerbredde og høy kunstnerisk kvalitet.
Les mer om Kilden Vokalensemble

 

Kjøp billetter

Lignende forestillinger