Ibsenfest

27. – 30. april

Kilden løfter frem Henrik Ibsen over fire hele dager i april. I tillegg til Kilden Teaters premiere på Rosmersholm, får vi besøk av Riksteateret med Hedda Gabler, Det Norske Ibsen-kompaniet med Når vi døde vågner og enmannsforestillingen Om Peer med Kåre Conradi. Videre får vi spennende introduksjoner og foredrag.
Hjertelig velkommen til Ibsenfest!

28.4. kl. 17.00-17.45 / Teatersalongen

I 2009 skjedde en liten teaterhistorisk begivenhet i Oslo: 150 år etter at Ibsen skrev første akt av sin ufullførte ”romantiske opera”, hadde Grusomhetens Teater verdenspremiere på Fjeldfuglen.
I dette foredraget vil regissør Lars Øyno fortelle oss mer om arbeidet som ledet opp mot denne sensasjonelle oppsetningen.

Arrangementet er gratis. Velkommen! 

28.4. kl. 18.00-18.30 / Teatersalongen

En av Norsk teaters mest anerkjente regissører Kjetil Bang-Hansen har regissert When We Dead Awaken for Det Norske Ibsenkompaniet og The Coronet Theatre. I denne eksklusive førsnakken vil han gi et unikt innblikk deres arbeid med Henrik Ibsens siste stykke.

Arrangementet er gratis. Velkommen!

29.4. kl. 18.00-18.45 / teatersalongen

Henrik Ibsen var en internasjonalt anerkjent dramatiker og verdensstjerne da Hedda Gabler kom ut i 1890. Etter å ha skrevet Fruen fra havet, Et dukkehjem og Gjengangere, var alle nysgjerrig på hva han ville komme med. Hvordan ble stykket mottatt og hva skiller Hedda Gabler fra Ibsens øvrige stykker? Få med deg en kort introduksjon til stykket, før du selv går inn i teatersalen og opplever Hedda Gabler.

Arrangementet er gratis. Velkommen! 

30.4. kl. 18.00-18.45 / Teatersalongen

Rosmersholm har blitt beskrevet som et av Ibsens mørkeste, vakreste og mest sammensatte skuespill, selv om det ikke er oppført så ofte. Det har mange referanser til den politiske striden i Norge på 1880-tallet, og fikk mye negativ mottagelse i samtiden. Hør teatersjef Valborg Frøysnes refleksjoner rundt dette særegne stykket i samtale før den store premieren.

Arrangementet er gratis. Velkommen!


2-retters ibsenfest-meny til 390,-

Hva har pølser med Ibsen å gjøre – lurer du kanskje på? Vel, under tiden han tilbragte i Tyskland var det nettopp bockwurst og bokkøl som var favoritten! I Restaurant Frihavns 2-retters Ibsenfest-meny serveres bockwurst fra Brødrene Brubakken i Kragerø som hovedrett.

HOVEDRETT
Bockwurst pølse med sauerkraut, potetmos og kålrotstappe.
Serveres med øl-sjy og sterk sennep.
Inneholder: melk, sennep og sulfitt.

DESSERT
Sjokolademousse med karamelliserte nøtter.
Serveres med rips-sorbet og en luftig vaniljesaus.
Inneholder: egg, melk, valnøtter og mandler.

Fordeler

TEATERKORTET
Har du teaterkortet får du i tillegg til Rosmersholm rabatt på
When We Dead Awaken og Hedda Gabler.
Kontakt billettkontoret for å kjøpe rabatterte billetter.

U30
Du under 30 får Rosmersholm, When We Dead Awaken og Hedda Gabler til kun 150,-. Dette er et ekslusivt tilbud under Ibsenfest. U30 prisen gjelder i utgangspunktet våre egenproduksjoner.

Forslag til deg