Kjærlighet og skjebne

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

I konserten Kjærlighet og skjebne opptrer Kilden Vokalensemble sammen med Kyiv Soloists, et ukrainsk kammerorkester på turné i Europa, i påvente av en trygg retur til hjemlandet. Deler av billettinntektene doneres til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina, og alle med Ukrainsk pass inviteres til å oppleve konserten gratis.

Send en mail til billett@kilden.com for å få tilsendt gratisbillett(er).

Konserten var allerede offentliggjort, men det ble gjort plass til ensemblet fra Ukraina når muligheten bød seg. Kyiv Soloists var på turné da krigen brøt ut i Ukraina. På kort tid har et stort antall konsertinstitusjoner gått sammen om å gi ensemblet konsertoppdrag i påvente av at det er trygt å reise hjem. Tittelen på konserten Kjærlighet og skjebne, som for øvrig var satt lenge før invasjonen, kunne ikke vært mer treffende. Gitt situasjonen i Ukraina ønsker Kilden å invitere alle med Ukrainsk pass gratis inn i konsertsalen i forbindelse med denne konserten.

Berører, begeistrer og forbløffer

Kilden Vokalensemble har nådd et musikalsk nivå som vekker oppsikt i landsdelen, med 16 profesjonelle sangere som leverer vokalmusikk som berører, begeistrer og forbløffer tilhørerne. Kyiv Soloists har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for deres fremførelser og formidling av ukrainsk kultur. Dette har medført at ensemblet har blitt tildelt tittelen ambassadør for ukrainsk kultur av landets utenriksdepartement.

På scenen finner vi også pianistduoen 20 fingre som består av Gunnar Flagstad og Kristin Fyrand Mikkelsen. Dette blir en konsert med kjernerepertoar fra den romantiske korlitteraturen med Brahms’ Liebeslieder-Walzer som det sentrale verket. Her vil alle sangerne også få solistiske utfordringer, samt synge i mindre ensembler. Det blir en kammermusikalsk konsert, men også en konsert hvor ensemblet får vist frem sitt fulle potensial som kor med fremføring av Schicksalslied og flere av Brahms og Mendelssohns profane korverk. Kyiv Soloists repertoar er foreløpig ikke avklart, men fra tidligere konserter i forbindelse med denne spesielle turneen er anmelderne fulle av lovord. I tillegg til å fremføre verk hver for seg, vil det spilles verk i samspill mellom KVE og Kyiv Soloists.

– Tøft men givende

Kammerorkesteret var i Italia på Europaturné da hjemlandet ble invadert og i løpet av kort tid kom det på plass et felleseuropeisk initiativ for å kunne invitere ensemblet til scener over hele Europa. Det er i skrivende stund planlagt konserter i Oslo, Bergen, Bodø, Tromsø, Trondheim og nå altså Kristiansand. For Anatolii Vasylkovskii, ensemblets kunstneriske leder, er det tøft men givende å stå på scenen kveld etter kveld.

– Familiene våre er i Ukraina, vi har kontakt hver dag med foreldre, søsken og slektninger. Arbeidet føles veldig tungt akkurat nå, men vi spiller. Musikk hjelper oss i denne situasjonen, og det er vår plikt å spre ukrainsk kultur, sier Vasylkovskii.

Donerer til Røde Kors

Ensemblet vil i samarbeid med Kilden samle inn penger i forbindelse med konserten, og deler av inntektene fra konserten vil bli donert til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger