En konsert som denne kan vekke eventyrlige og folkekjære følelser. Musikken til Gustav Mahler er romantisk og følelsesladet, og akkurat denne kvelden spiller orkesteret “Symfoni nr 1.” som bygger på melodien til Fader Jakob! Konserten åpner med Oceanidene av Jean Sibelius, som beskriver bølger i bevegelser og solglitteret i havet. Om du i tillegg liker pianoinstrumentaler, er Pianokonsert nr 1 av Tveitt noe du kan glede deg til. Konsertens solist er nemlig den norske stjernepianisten Håvard Gimse!
Symfonier er som livet, de skal handle om alt. – Mahler
Komponisten Gustav Mahler mente at en symfoni, akkurat som livet, skulle inneholde alt. Dette mottoet levde han opp til. Spennvidden i uttrykket er overveldende og overjordisk, med vakre partier som kontrasteres med banaliteter og praktfulle orkestrale utbrudd. Sørgemarsjen og tredjesatsens rustikke scherzo er mang en musikkelskers favoritt, likeså den praktfulle finalen.
Tabita har vært Kristiansand Symfoniorkester sin første gjestedirigent siden 2021. Hun er en ung, frisk og kreativ dirigent i begynnelsen av sin blomstrende karriere, der de siste årene inkluderer en rekke suksessfulle og kritikerroste opptredener over hele Europa. Tidligere direktør i KSO, Geir Rebbestad, har uttrykt at orkesteret og Tabita har en fantastisk energi seg imellom. Denne konserten kan vi altså glede oss til!
Dersom du ønsker deg flere opplevelser med klassisk musikk, anbefaler vi å kjøpe en konsertpakke.
Plukk & miks de konsertene du vil se fra vårprogrammet, og få 25% rabatt på billettene.
Jean Sibelius:
Oceanidene (1914)
Geirr Tveitt:
Pianokonsert nr. 1 (1927)
Gustav Mahler:
Symfoni nr. 1, «Hamburg-versjon» (1891)
Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 71 heltidsansatte musikere. KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 17 ulike nasjoner.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.