Musikksalongen #1

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Med Sigbjørn Nedland og Kjetil Nordhus.

Musikksalongen inneholder hver gang et musikkhistorisk foredrag i serien Kultur/Retur, ved Sigbjørn Nedland, men åpner med en musikksamtale mellom Kjetil Nordhus og en spesielt invitert gjest.

Kultur-retur handler om musikkens reiser i historien og i geografien. Vår første reise begynner i USA 1955, men derfra drar vi raskt langt tilbake i tid, og til andre siden av Atlanterhavet. Derfra seiler vi med frivillige og ufrivillige migranter til en ny verden. Der møtes musikk fra nord og sør, og blir til noe nytt i vest. Vi skal høre «field hollers» og «ring shouts», gå med afroamerikanere i 17-maitog i Flekkefjord i 1899, og så skal vi bli med på cakewalk og ragtime, og ender opp med the blues!

Det er også mulig å sikre seg en billett som inkluderer en spesialkomponert matrett til konseptet.

Musikksalongen er en serie som går over tre kvelder.
Se de to neste her:

Dagens rett:
Grillet kalv. Serveres med pastinakk puré, gratinert fennikel og rødvinssjy. Toppes med syltet gulrot og friske urter.
Allergener: melk og sulfitt.

Musikksalongen

I 2020 etablerte Kilden suksesskonseptet Musikksalongen, med NRKs musikk-guru Sigbjørn Nedland og Kildens egen Kjetil Nordhus. Musikksalongen inneholder hver gang et musikkhistorisk foredrag i serien Kultur/Retur, ved Sigbjørn Nedland, men åpner med en musikksamtale mellom Kjetil Nordhus og en spesielt invitert gjest.

I 2021 og 2022 vokste Musikksalongen seg ut i Agder, men konseptet returnerer til Kilden med hele tre utgaver vinteren 2023, 24. januar, 21. februar og 21. mars.

Sigbjørn Nedland

Radio- og TV-programleder og -produsent, NRK (1969 – 2018), mest kjente program: «Pandoras Juke Box» og «Jungeltelegrafen».

Musikkprodusent for ca. 40 album med en rekke norske og internasjonale artister. Initiativtaker og prosjektleder for diverse internasjonale kulturprosjekter med deltagelse fra mange forskjellige land i Europa, Afrika, Asia og Amerika: oppbygging og drift av lydstudio, arbeid med copyright, musikkutdanning, digitalisering av musikkarkiver, workshops og studioproduksjoner med dokumentasjon av lokal og regional musikk, samt bruk av denne i moderne produksjoner.

CD-produksjoner og konserter i tilknytning til Nobels fredspris, ansvarlig for musikk- og artistprogram ved festivaler og større evenement, bl.a. åpningsseremonien ved Biblioteket i Alexandria.

Forfatter av artikler, skuespill, bøker og sangtekster. Ledet i 10 år EBU World Music Workshop. Har mottatt Kongens fortjenstmedalje, Vest-Agder fylkes kulturpris, Årets hederspris i Prix Radio, NOPAs Mediapris.

Les mer: nedlandkultur.com

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

Rusletur på Lahelle

1. okt 2024

KJøp

Anita Skorgan: Bare en mamma

8. okt 2024

KJøp