Musikksalongen #3

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Med Sigbjørn Nedland og Kjetil Nordhus.

Musikksalongen inneholder hver gang et musikkhistorisk foredrag i serien Kultur/Retur, ved Sigbjørn Nedland, men åpner med en musikksamtale mellom Kjetil Nordhus og en spesielt invitert gjest. 

Vi blir med sjøhelten Tordenskjold på hans første, og ikke særlig glamorøse seilas, med musikk og dans under tvang på dekk. Vi kommer til Kongeriget Danmark-Norges koloni i Karibia, og ser hvordan slaver og skandinaver bevisst og ubevisst påvirker hverandres musikk på tvers av tvang, vold og ufrihet, og utvikler en egen stil og form på musikken som lever ennå i dag. Så drar vi på en liten øyhopping i Karibia og møter både calypso og rumba og son montuno.

Det er også mulig å sikre seg en billett som inkluderer en spesialkomponert matrett til konseptet.

Musikksalongen er en serie som går over tre kvelder.
Dette er den siste i rekken.

Dagens rett:
Honningstekt brosme med bakt gulrot, syltet fennikel og blomkålkrem. Serveres med ingefærsaus og sprø grønnkål.
Inneholder: fisk, soya og melk.

Musikksalongen

I 2020 etablerte Kilden suksesskonseptet Musikksalongen, med NRKs musikk-guru Sigbjørn Nedland og Kildens egen Kjetil Nordhus. Musikksalongen inneholder hver gang et musikkhistorisk foredrag i serien Kultur/Retur, ved Sigbjørn Nedland, men åpner med en musikksamtale mellom Kjetil Nordhus og en spesielt invitert gjest.

I 2021 og 2022 vokste Musikksalongen seg ut i Agder, men konseptet returnerer til Kilden med hele tre utgaver vinteren 2023, 24. januar, 21. februar og 21. mars.

Sigbjørn Nedland

Radio- og TV-programleder og -produsent, NRK (1969 – 2018), mest kjente program: «Pandoras Juke Box» og «Jungeltelegrafen».

Musikkprodusent for ca. 40 album med en rekke norske og internasjonale artister. Initiativtaker og prosjektleder for diverse internasjonale kulturprosjekter med deltagelse fra mange forskjellige land i Europa, Afrika, Asia og Amerika: oppbygging og drift av lydstudio, arbeid med copyright, musikkutdanning, digitalisering av musikkarkiver, workshops og studioproduksjoner med dokumentasjon av lokal og regional musikk, samt bruk av denne i moderne produksjoner.

CD-produksjoner og konserter i tilknytning til Nobels fredspris, ansvarlig for musikk- og artistprogram ved festivaler og større evenement, bl.a. åpningsseremonien ved Biblioteket i Alexandria.

Forfatter av artikler, skuespill, bøker og sangtekster. Ledet i 10 år EBU World Music Workshop. Har mottatt Kongens fortjenstmedalje, Vest-Agder fylkes kulturpris, Årets hederspris i Prix Radio, NOPAs Mediapris.

Les mer: nedlandkultur.com

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

LYDHØR norbakken/eriksen

4. sep 2024

KJøp

Rusletur på Lahelle

1. okt 2024

Få billetter