Musikksalongen #5 med Sigbjørn Nedland

Kilden Kultur

Når

1. jun

Scene

Foajé Kilden

Pris

100 - 250 NOK

Varighet

2 timer og 30 minutter

Kommende forestillinger

  • tirsdag / 01. jun / 19:00

Kilden Kultur presenterer: Musikksalongen #5 med Sigbjørn Nedland.

Musikksalongen er et konsept for deg som er ekstra glad i musikk og gode smaker. Musikksalongen vil hver gang inneholde fantastiske historier rundt musikken, akkompagnert av en matrett som passer til kveldens tema. Med oss på laget har vi fått ingen ringere enn NRKs musikkguru Sigbjørn Nedland, og vi får også hver gang besøk av en ny gjest som diskuterer sine personlige musikkfavoritter. Kveldens gjest annonserer i Facebook-eventet. Kjetil Nordhus er vert.
Sigbjørn Nedland presenterer i Musikksalongen sin unike foredragsserie «Kultur-retur», hvor han inviterer publikum til en reise tilbake til opphavet til dagens populærmusikk.

Del 5: Flamenco, samba, bossa, tango

Kultur i retur til Spania og flamenco. Reisen til gitarens oldefedre – fra oldtidens Mesopotamia til spansk middelalder. Gitarens seiersgang I den nye verden. Amerikansk suksess for det Adolphe Sax og Heinrich Band trodde var en fiasko. Disneys rolle i Brasils musikkeksport. Tyskernes maskinmessige – og finnenes dypt melankolske – respons på Argentinas store musikalske eksportartikkel.

Kveldens rett skal passe godt til temaet, spansk tapas-tallerken, med patatas bravas, blåmuggostfylte butterdeig-trekanter, spansk spekepølse, marinerte oliven og hvitløsstekt sopp.
Kjetil Nordhus har selv har vært svært aktiv i regionens musikkmiljø i en årrekke. Han jobber til daglig i kommunikasjonsavdelingen i Kilden, og er på fritiden vokalist i prog-bandet Green Carnation.

Billettpriser:
Inngang og dagens rett: 250,-
Kun inngang: 100,-

Kjøp billetter

  • juni 2021
  • 01.
    tir
    Tid:
    19:00 - 21:30