MyMachine Norge

Kommende forestillinger

  • FREDAG / 03. SEP / 12:00
  • LØRDAG / 04. SEP / 12:00

Utstillingen er tilgjengelig for publikum fredag og lørdag, 12 – 16. Søndag stengt.

Hva er din drømmemaskin? (alt er lov)
Hva med en putekrigmaskin? Eller en stå-opp-maskin som kaster deg ut av senga? 

Prøv ut fire fungerende prototyper av drømmemaskiner utviklet av barn, yrkesfagelever og ingeniørstudenter i Kildens publikumsområde.

I prosjektet MyMachine skal barn finne opp sine drømmemaskiner, som deretter bygges og realiseres. MyMachine involverer tre stadier i utdanningsløpet som møtes og samarbeider om utviklingen av fungerende prototyper av drømmemaskinene. 

Dette er en «please do touch»-utstilling. Kom og prøv
(så lenge prototypene holder stand):

L.O.L- surprise massasjemaskin, funnet opp av 3. klasse ved Øvre Slettheia skole, i samarbeid med VG2 Treteknikk på Tangen vgs, elektronikkstudent Olaf og mekatronikkstudent Andreas.

Stå-opp-de-lux-maskinen av 2. og 3. klasse ved Steinerskolen, i samarbeid med VG3 Teknikk og industriell produksjon bed Kvadraturen vgs, og mekatronikkstudent Eivind og elektronikkstudent Jesper

Tøysemaskinen, funnet opp av 2. klasse ved Tordenskjoldsgate skole, i samarbeid med VG2 Treteknikk på Tangen vgs, datastudent Simon og elektronikkstudent Joshua.

Putekrigmaskinen, funnet opp av 3. klasse ved Tordenskjoldsgate skole, i samarbeid med VG2 Teknologi- og industrifag ved Dahlske vgs, mekatronikkstudent Andreas, datastudent Mathias og multimedia- og teknologistudent Leonie

Hvorfor lage drømmemaskiner?
Tverrfaglighet og nyskaping er krevende. Samtidig er det denne kompetansen vi trenger for å tenke smartere rundt grønne løsninger og utnytte ressursene våre på en mer bærekraftig måte enn det enn det vi gjør i dag – også de vi ikke vet om.

Gjennom MyMachine får barn, yrkesfagelever og studenter en førstehånds erfaring med tverrfaglighet og nyskaping. Målet er å fremme kreativitet – og at barn og unge skal få oppleve å være kreative ideskapere, innovatører og entreprenører.
På veien bidrar mentorer fra næringslivet med innsikt og kompetanse fra prosjektledelse

MyMachine Norge
MyMachine er et belgisk initiativ som stadig vokser. I dag har det blitt et globalt konsept som hittil har spredt seg til ni land: Belgia, Slovenia, Kroatia, Portugal, Slovakia, Frankrike, Norge, Sør-Afrika og USA. MyMachine ved UiA er enn så lenge enestående i sitt slag i Norge.

MyMachine Norge administreres og ledes av Fakultet for kunstfag. Prosjektet finansieres av Glencore Nikkelverket AS, Agder Energi, Fakultet for kunstfag og Fakultet for teknologi og realfag.
MyMachine Norge startet som et Cultiva-prosjekt.

 
Utstillingen gjennomføres i et samarbeid mellom Fakultet for kunstfag og Kilden teater- og konserthus.

Ekstra tiltak ifm. korona:
Alle besøkende oppfordres til å registrere seg ved ankomst
Vask/sprit hendene hyppig. Maskinene sprites i tillegg jevnlig
1 meters avstand må holdes

 

Lignende forestillinger