Panikk i Kulissene

Kilden Kultur

Når

8. sep - 9. sep

Scene

Multisalen

Pris

300 - 375 NOK

Varighet

2 timer og 30 minutter inklusiv pause.

Kommende forestillinger

I 2021 fyller Teater Manu 20 år, og det feires med Panikk i Kulissene, et stykke som utforsker alle mulige utfordringer man finner bak teppet – drama, konflikter, rekvisitter på avveie, og replikker som går i glemmeboka. Regissør Mira Zuckermann skal med sitt entusiastiske ensemble gå løs på en av de ypperste og mest spilte stykkene innen teaterkomedien, skrevet av den britiske dramatikeren Michael Frayn.

Her møter vi klassiske komediekarakterer: en nevrotisk og intellektuell regissør, en alkoholisert skuespiller, en superoptimist, en som glemmer replikkene, en evig kverulant, en overarbeidet inspisient, samt de som er så vakre at de har lite annet å spille på. I arbeidet med å sette opp et teaterstykke går det meste galt og intrigene mellom de stereotypiske karakterene blir stadig villere. Publikum blir tatt med på den skandaløse generalprøven hvor det blir snublet i rekvisitter og bommet på dører, samt de påfølgende turbulente forviklingene bak scenen hvor
misforståelsene bygger seg opp. Stykket er en salig teaterlek hvor alle strever med de lille tingene i livet og ender opp som en parodi på seg selv.

Å få integrert tegnspråket på en god måte i virvaret av handlinger som skjer på scenen er
et banebrytende arbeid som stiller store krav til regi-teamet. Dette er et teaterstykke som er blott til lyst, og det er en glede å endelig få presentere denne klassikeren på tegnspråk.

Med: Ipek D. Mehlum, Ronny Patrick Jacobsen, Kevin Eide Edvardsen, Casper Lund,
Carola Insolera, Mette Marqvardsen, Marita S. Barber, Alexei Svetlov, Anne-Line L. Kirste
Stemmeskuespiller: Kjersti Fjeldstad, Marit Synnøve Berg
Regi: Mira Zuckermann
Språkkonsulent: Sølvi Zuckermann
Dramaturg: Tine Thomassen
Scenograf: Gjermund Andresen
Kostymedesign: Anette Werenskiold
Parykk & Maskedesign: Helena Andersson
Lysdesign: Martin Myrvold
Lyddesign: Erik Hedin
Manus: Michael Frayn

Denne produksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Teater Manu, Riksteatern Crea, Teatteri Totti, og Det Norske Teatret. En turné er planlagt for Norge, Sverige, og Finland, med besøk til Clin d’Oeil festivalen i Reims.

Forestillingen varer i 2 timer og 30 minutt inkl. pause.

Kjøp billetter

 • september 2021
 • 08.
  ons
  Tid:
  18:30 - 21:00
 • 09.
  tor
  Tid:
  18:30 - 21:00