«Pappas lille gutt»

Når

10. sep - 11. sep

Scene

Multisalen

Pris

100 ,-

Varighet

Ca. 60 minutter

Kommende forestillinger

«Pappas lille gutt» av forfatter og skuespiller Sven Henriksen er en monologforestilling der forfatteren selv står på scenen. Han forteller historien om sin egen barndom og oppvekst med en voldelig far i den fundamentalistiske sekten Jehovas Vitner.

Boken fikk stor nasjonal oppmerksomhet da den ble utgitt i 2023, og fikk hederlig omtale og fine kritikker. Og nå har forfatteren selv dramatisert den for scenen. I forestillingen tas vi med tilbake til tidlig 1960-tall og følger den lille gutten som blir utsatt for farens vold, blir døpt inn i Jehovas Vitner, og senere makter å rive seg løs og komme ut til et liv i frihet som ikke skal vise seg å være problemfritt. Dette er en historie om et sterkt lite menneske som greier å reise seg gang etter gang og til slutt evner å finne sin plass, den store kjærligheten og en karriere som skuespiller og forfatter.

Sagt og skrevet om «Pappas lille gutt»:

«Dette er en gripende og viktig historie som viser styrken som kan bo i et lite menneske, og at det alltid finnes en vei ut for den som våger. Fortellingen er mørk, men de er også full av lys, farger og håp, en reddende mormor, et samisk kjøkken og New York City som eksploderer i all regnbuens farger»

«Jeg leser «Pappas lille gutt» av Sven Henriksen. Språket. Setningene! De er korthugde, men aldri kjedelige, men fulle av mening, sier ikke mer enn nødvendig. Jeg vil ikke ha mer for å forstå. Jeg elsker språket og hvordan historien fortelles. Ordvalg gjør at jeg må putte dem i min egen private ordbok. Takk for denne leseropplevelsen»

Forestillingen varer i en drøy time.

Sven Henriksen – skuespiller og tekst
Anne E. Kokkin – regi
Sissel Brean – Musikk

Skamløst Forlag 2023

Kjøp billetter

 • september 2024
 • 10.
  tir
  Tid:
  12:00 - 13:00
 • 11.
  ons
  Tid:
  18:30 - 19:30

Forslag til deg

All About Mimi

24. aug 2024

KJøp

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

“Sjalu” Ørjan Burøe

31. aug 2024

KJøp