Peer Gynt – Fjæreheia

Det Norske Ibsenkompaniet

Når

20. jul - 24. jul

Scene

Fjæreheia, Grimstad

Pris

520 - 695 ,-

Varighet

1 time og 45 minutter

◊ Varighet

1 time og 45 min

Kommende forestillinger

Opplev en stjernespekket Peer Gynt-forestilling i Fjæreheia denne sommeren!

Det Norske Ibsenkompaniet gjør sitt inntog i Fjæreheia, Grimstad. Med en intenst visuell Peer Gynt som begynner etter mørkets frembrudd meisles Ibsens permanente stempel inn i fjellveggen.

Med utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman kommer Peer Gynt tilbake til Fjæreheia. Det visuelle utrykket i forestillingen er blitt til i samarbeid med Moen og vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer.

En av de største publikums-suksessene i Fjæreheia var Peer Gynt i Reidar Sørensens skikkelse i 1998. Nå er det sønnen Kim Sørensen som har regi-ansvaret for denne intense og mektige versjonen av Ibsens udødelige klassiker.

Regissør Sørensen mener Peer Gynt snakker til oss alle i alle faser av livet og treffer oss midt i hjertet gang på gang.

– Dette er jo en reise inn i et menneskesinn. Alle sier at Peer lyver, men gjør han egentlig det? Hvem er Peer? Hvem er jeg? Et menneske som ikke blir sett kan ha tilbøyeligheter til å vri på sannheten, men er det løgn? Kan løgnene være sannhet? Et menneske som føler seg usett, er et menneske på randen! Blir Peer presset til randen, eller vil han dette? Kan virkelighet være et sted midt mellom sannhet og løgn?

I rollen som Peer møter vi Nils Goldberg Mulvik, kjent fra Nationaltheateret og TV-serien Valkyrien. Ragnhild Gudbrandsen, kjent fra HBO-serien Beforeigners, er Mor Åse mens selveste Helge Jordal tar på seg rollen som Dovregubben.

I tillegg bekler kjente navn som Espen Hana og Ellen Dorrit Petersen noen av de andre rollene i denne nyskapende oppsetningen av Peer Gynt. Ellen Dorrit Petersen som Knappestøperen er et valg som befester nytenkningen i denne oppsetningen og vil glede mange.

Medvirkende:

Den fremmede:
Espen Hana

Knappestøper:
Ellen Dorrit Petersen

Begriffenfeldt:
Lucas Sørensen Junger

Dovregubben:
Helge Jordal

Master Cotton:
Frikk Hana

Den Grønnkledde & Anitra:
Mareike Wang

Monsieur Ballon:
Anders Nordhaug

Kreativt team

Regissør: Kim Sørensen

Scenograf: Ryall Burden

Lys designer: Anders Busch

Musikk: Hans Mathisen

Kostyme designer: Silje Teland Pedersen

Lyd designer: Erik Valderhaug

Kunstnerisk leder: Kåre Conradi

Produsent: André Moi Danielsen

Mer om Det Norske Ibsenkompaniet

Det Norske Ibsenkompaniet ble stiftet av Kåre Conradi. Målet med kompaniet er å gjøre Ibsen mer tilgjengelig for det norske folk, men også å ta Ibsen ut i verden. Og bygge en bro mellom norske og utenlandske krefter. Ibsen er en sterk merkevare for Norge – og det er stort potensial ved å tenke internasjonalt, dette er noe kompaniet hegner om.Det er hentet inspirasjon fra The Royal Shakespeare Company og The Globe i London. Og med denne inspirasjon jobber kompaniet for å lage et tilbud med Ibsen i sentrum som også er rettet mot barn og unge. Ibsenkompaniet hadde premiere på sin andre produksjon i London i 2022 og jobber med spennende prosjekter innenfor alt fra AR (Augmented Reality), tegnefilm, bøker for barn og dokumentarer rundt Ibsens liv.

Kjøp billetter

 • juli 2022
 • 20.
  ons
  Tid:
  22:30 - 00:15
 • 21.
  tor
  Tid:
  22:30 - 00:15
 • 22.
  fre
  Tid:
  22:30 - 00:15
 • 23.
  lør
  Tid:
  22:30 - 00:15
 • 24.
  søn
  Tid:
  22:30 - 00:15