Praktverk av Mozart og Sibelius

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kristiansand Symfoniorkester presenterer: Praktverk av Mozart og Sibelius

Dirigent: Eivind Aadland
Solist: Simon Breyer, horn

Jean Sibelius: Karelia-suite (1893)
W.A. Mozart: Hornkonsert nr. 3 (1787)
W.A. Mozart: Ouverture til Tryllefløyten (1791)
Jean Sibelius: Symfoni nr. 3 (1907)

I 1893 fikk Jean Sibelius (1865–1957) en bestilling fra Vyborgs studentforening om å komponere tablåmusikk basert på datidens betente politiske situasjon i den historisk konfliktfylte Karelen-provinsen. Resultatet ble Karelia-suite, som med sitt fengende nasjonalromantiske preg, ble en tidlig publikumsfavoritt. I hans 3. symfoni fra 1907 er stilen mer klassisk, moden og konsentrert, preget av et personlig, nyansert tonespråk og rytmisk energi.

Dirigent Eivind Aadland rammer inn Sibelius’ verk med W.A. Mozarts genialt melodiøse Hornkonsert nr. 3, fremført av orkesterets solohornist Simon Breyer, og den kraftfullt vitale ouverturen til Tryllefløyten, komponert litt over to måneder før mesterens bortgang i 1791.

Vi gjør oppmerksom på at endringer i programmet kan forekomme.

Smittevernregler i våre saler

For å ivareta smittevernreglene er antall plasser i salene redusert. I Konsertsalen benyttes 200 av 1100 seter og publikum sitter på annethvert sete med ett sperret sete i mellom. Vi sperrer også annenhver rad i salen. Plassene er nummererte.

Presiseringer fra både sentrale og lokale myndigheter gjør at Kilden holder åpent for publikum. Inntil videre gjelder det publikum som bor, eller har sitt daglige virke, i Kristiansand. Les mer om smittevern og ditt besøk i Kilden.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger