Rachlin og Mischa Maisky

Kommende forestillinger

Dirigent: Julian Rachlin
Solist: Mischa Maisky, cello

Et av sesongens høydepunkter inntreffer når den verdenskjente mestercellisten Mischa Maisky gjester Kildens konsertsal. Etter hans suksessfulle solodebut med Leningradfilharmonien i 1965, har han i fem tiår hatt internasjonalt ry som en musiker i det absolutte toppsjiktet.
Denne musikalske festaften byr han på tre klangskjønne og melodiske favoritter fra cellorepertoaret.
Etter pause fremfører Julian Rachlin og KSO Mozarts vidunderlige 40. symfoni. Denne komposisjonen ble i likhet med symfoni nr. 39 og 41 til i løpet av noen sommeruker i 1788, og alle regnes blant musikkhistoriens absolutte mesterverk.

Få også med deg førsnakk kl 18.40 i foajé nord.

Program

Pjotr Tsjajkovskij: Nocturne (1873)
Max Bruch: Kol Nidrei (1880)
Camille Saint-Saëns: Cellokonsert nr. 1 (1872)
W.A. Mozart: Symfoni nr. 40 (1788)


Velkommen til førsnakk

Før konserten er du hjertelig velkommen til førsnakk i foajé nord. Her intervjuer Kjetil Nordhus og Pål Svendsberget medvirkende i konserten, etter stor interesse fra publikum. Førsnakk er inkludert i billetten.

Foajé nord kl. 18.40


Plukk & miks konsertpakke

Konsertpakken gir deg 25% rabatt ved kjøp av billett til fem konserter eller fler. Anbefales til deg som vil utvide de klassiske repertoar.

Kveldens solist

Mischa Maisky er en verdenskjent, israelsk cellist. I løpet av sin karriere har han samarbeidet med artister som pianistene Martha Argerich, Radu Lupu, og Sergio Tiempo, fiolinister som Gidon Kremer og Janine Jansen, og dirigenter som Leonard Bernstein, Zubin Mehta og Vladimir Ashkenazy. Han har spilt over store deler av verden og en utmerkelse fra blant annet Echo Klassik Award, der han ble Instrumentalist of the Year (2003)

Kveldens dirigent

en mann I sort dress og hvit skjorte som poserer foran et tåkete hav

Julian Rachlin er et verdensnavn som har spilt med og dirigert de største og beste i en årrekke. Det har vært en fryd å samarbeide med han fra sesongen 2023/24 da han tiltrådte som ny sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester. Som en sympatisk, virtuos og ambisiøs dirigent, er han en fryd å samarbeide med.

Forslag til deg

SOMMER I KILDEN 24. – 27. juli

24. jul 2024 - 27. jul 2024

Gratis

STEAMDOME III: BEYOND THE END

15. aug 2024

KJøp

Smakebitkonsert

22. aug 2024

KJøp