Bilde av sjefdirigent Nathalie Stutzmann som dirigerer KSO.

Russiske mesterverk

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Avskjedskonsert med Stutzmann

Kristiansand Symfoniorkester har hatt gleden av å ha selveste Nathalie Stutzmann som sjefdirigent i fem hele år. Hun regnes som en av vår tids mest fremragende musikalske personligheter. Karismatisk musikerskap, kombinert med unik strenghet, energi og fantasi, preger hennes stil. Dette er hennes siste konsert som sjefdirigent, samt den siste for resten av sesongen.

Bilde av dirigent Nathalie Stutzmann som dirigerer.

Det blir et helrussisk program. Du kan glede deg til en konsert fylt av melodisk sødme, genial orkestrering og dramatikk. Kveldens to verk rammer inn Igor Stravinskijs gnistrende, koloristiske suite fra balletten Ildfuglen, og gir ferske lyttere en spennende opplevelse!

PROGRAM

Sergej Prokofjev:

Sinfonia concertante for cello og orkester (1952)

Sergej Prokofjev:

Ouverture på jødiske temaer (1919)

Igor Stravinskij:

Ildfuglen, orkestersuite (1919)

Førsnakk 

For anledningen holder vi to separate førsnakk!

Musikksalongen, kl 18.40

I musikksalongen holdes den ordinære førsnakken med programsjef Hans Bodin. Han har med seg kveldens solist Amalie Stalheim. Du finner musikksalongen ved siden av konsertsalen i 3. etg.

Teatersalongen kl 18.40

I teatersalongen holdes en egen førsnakk for U30 og UiA-studenter. Denne ledes av direktør i KSO, Pål Svenseberget, fiolinist i KSO, Henriette Børven og kommunikasjonsmedarbeider Kjetil Nordhus. Du finner teatersalongen til høyre i 3. etg.

Markering i foajeen

 Nathalie Stutzmann kommer ut i foajeen for å ta farvel med publikum etter konserten. Det blir taler og blomster, og Kilden spanderer et glass forfriskende på alle publikummere! Bli med❤️

Konsertpakke – 25% rabatt

Dersom du ønsker deg flere opplevelser med klassisk musikk, anbefaler vi å kjøpe en konsertpakke.

Plukk & miks de konsertene du vil se fra vårprogrammet, og få 25% rabatt på billettene.

Les mer

Kveldens solist

Denne kvelden har vi besøk av den internasjonalt meritterte og prisbelønte cellisten Amalie Stalheim. Hun har etablert seg som en av de fremste musikerne i Norden, med et brennende engasjement for å bestille og spille nyskrevet klassisk musikk.

Whether she was flying across the strings, playing sublime flageolets, dramatic double stops, lyrical reflections, or using extended techniques, she did so with authority and accuracy

— Klassekampen 2021

Ledende russisk komponist

Sergej Prokofjev som står bak to av kveldens verk, var en av Russlands ledende komponister på 1900-tallet. Han begynte å studere komposisjon som trettenåring, og allerede som sekstenåring skrev han sin første pianosonate (solostykke for et instrument).

Forbered deg til konsert:

Kjøp billetter

Forslag til deg

SOMMER I KILDEN 24. – 27. juli

25. jul 2024 - 27. jul 2024

Gratis

STEAMDOME III: BEYOND THE END

15. aug 2024

KJøp

Smakebitkonsert

22. aug 2024

KJøp