SOMMER I KILDEN 17. – 20. JULI

Gratis klassiske konserter i foajeen onsdag-lørdag, DJ Dovenpels på Kildenkaia på fredag og lørdag – hver uke i juli. 

Onsdag 17. & torsdag 18. juli / kl. 14:00 & 15:00

Onsdag og torsdag blir det konserter kl. 14:oo og 15:00, hver konsert varer ca. 30 min. De medvirkende er unge og lovende musikere i begynnelsen av sine profesjonelle karrerier, alle med tilknytning til Kristiansand. 

SE PROGRAM HER

Konsert kl. 14:00, onsdag og torsdag:
Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strykertrio i D dur, op.9, no.2 (1798)

Konsert kl. 15:00, onsdag og torsdag:
Joseph Haydn (1732-1809): Strykertrio i G dur, op.53, no.1 (1784)
Ernst von Dohnányi (1877-1960): Serenade i C dur, op.10 (1902)

Medvirkende

Halvor Aasen / Fiolin

Halvor Aasen (1997) er født og oppvokst i Kristiansand, der han begynte å spille fiolin ved Kristiansand kulturskole da han var 6 år gammel. Som 12 åring ble han tatt opp i Talentutviklingsprogrammet ved Universitetet i Agder og hadde Adam Grüchot som lærer. Halvor fortsatte studiene ved UiA både med Bachelor- og Masterstudier under Adam Grüchot, og ble uteksaminert i 2022. I de senere årene har han jobbet som freelance musiker ved bl.a. Kristiansand Symfoniorkester, han har også vært solist i Svendsens Romanse, og opptrådt på flere kammermusikkfestivaler.

Silje Grönningen / bratsj

Silje Grönning er en allsidig bratsjist fra Trondheim som nettopp fullførte sin bachelorgrad i klassisk utøvende musikk ved NTNU – Institutt for musikk og Norges musikkhøgskole. Til høsten begynner hun på en mastergrad på Norges musikkhøgskole. Siden hun var liten har hun spilt i strykeorkester og diverse kammermusikkgrupper, og hun har vært med på prosjekter med flere profesjonelle orkestre rundt omkring i Norge. Silje har spilt mye med Trondheimsolistene, og vært med på innspillinger, konserter og turnéer med både klassisk musikk, popmusikk og jazz.

Mathias Pearson / Cello

Mathias Pearson plukket opp celloen da han var 8 år hos Maja Birkeland ved Kristiansand Kulturskole. Han var medlem av Kilden Lørdagsskole, Talentutviklingsprogrammet ved UiA og har hatt timer med flere cellister fra Kristiansand Symfoniorkester. Etter fullført Bachelorstudie ved Det Kongelige Konservatoriet i Haag, studerer han nå Master ved Michel Strauss og Jan-Ype Nota. Hans største lidenskap er kammermusikk. Med sin pianotrio Brioso Trio har han tatt masterclasser med Alfred Brendel, Bruno Giuranna, Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Quirine Viersen, samt medlemmer av Osiris Trio og Cuarteto Casals. Ensemblet har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser. I sesongen 2023/2024 tok han del av orkesterakademiet ved Residentie Orkest, i Haag.

Fredag 19. juli / Kl. 14:00 & 15:00

Fredag blir det konserter kl. 14:oo og 15:00, hver konsert varer ca. 30 min. 

SE PROGRAM HER

Musikk av blant annet Schubert, Rachmanioff, Grieg, Wagner og Mozart fordelt på begge konsertene.

Medvirkende

David Olsen / Piano

David Olsen er en dedikert musiker med akademisk bakgrunn og erfaring innen utøvende, pedagogisk og akkompagnatørarbeid. Med en master i utøvende klassisk piano fra UIA fullført i 2023, har David et solid fundament i både teoretisk og praktisk musikkutdanning. David har markert seg gjennom flere konsertopptredener, både som solopianist og som kammermusiker. Hans deltakelse i ulike arrangementer som solist og akkompagnatør for private arrangører, vitner om hans allsidige musikalske ferdigheter og evne til å tilpasse seg ulike miljøer. Som pianolærer ved Knuden og Vågsbygd videregående, prøver han å inspirere og motivere sine elever til å utvikle sitt musikalske potensial.

ALEXANDAR RAKICEVIC / BASSBARITON

Bassbariton Aleksandar Rakicevic sin musikalske interesse spenner mellom ulike sjangere som kammermusikk, opera og musikal. Repertoaret hans omfavner musikk fra barokken til romantikken, samt musikk fra nyere tider. Han er utdannet ved Universitetet i Novi Sad, Fakultet for kunst og musikk, i Serbia, og har mastergrad i klassisk sang, både som utøvende og pedagog. I hjemlandet har Aleksandar vært ansatt som solist ved Det Serbiske Nasjonalteaterets Kammeropera og har sunget i roller som Sharpless i Puccinis Madamme Butterfly, Johan i Lortzning sin Eine Opernprobe og Omar i Weberns Abu Hasan. I 2023 debuterte han i rollen som advokat Bergstrøm i musikal-oppsetningen av Den spanske flue ved Arendal musikkteater.

Lørdag 20. juli / Kl. 14:00 & 15:00

Denne lørdagen blir det konserter kl. 14:oo og 15:00, hver konsert varer ca. 30 min. Dagens medvirkende er en kjent profil fra Kristiansand Symfoniorkester.

SE PROGRAM HER

Utvalg av Suitene for solo cello av Johann Sebastian Bach.

Maarten Jansen / Cello

Maarten Jansen kommer fra en musikalsk familie i Nederland og har spilt cello siden han var 9 år gammel. Etter å ha jobbet 12 år i Metropole Orkest i Nederland, et av verdens ledende orkestre profilert på fremføring av jazz, pop og rockemusikk, har han nå flyttet til Kristiansand for å utforske livet i det klassiske miljøet, den norske naturen og levemåten. Maarten kan høres på innspillingene av Vivaldi og Bach sine fiolinkonserter med Janine Jansen. På fritiden liker Maarten å nyte gode måltider, og se Larry David sin legendariske serie Curb your Enthusiam.

Fredag 19. & lørdag 20. juli / Kl. 17:00-21:00

Stemningsmusikk fra DJ Dovenpels i kveldssola på Kildenkaia fra kl. 17:00-21:00 på fredag og lørdag.