SOMMER I KILDEN 24. – 27. JULI

Gratis klassiske konserter i foajeen onsdag-lørdag, DJ Dovenpels på Kildenkaia på fredag og lørdag – hver uke i juli. 

Onsdag 24. & torsdag 25. juli / Kl. 14:00 & 15:00

Onsdag og torsdag blir det konserter kl. 14:oo og 15:00, hver konsert varer ca. 30 min. 

Program kl. 14

Trad.:
Bruremarsj frå Vågå/ arr. for stryketrio og hardingfele av Marin Stallemo Bakke

Trad.:
Gråtarslaget/ arr. for stryketrio og hardingfele av Marin Stallemo BakkeWolfgang Amadeus

Mozart (1756- 1791):
Strykekvartett nr. 21 i D dur, K. 575 (1789)/ utvalgte satser

Antonín Dvořák (1841- 1904):
Strykekvartett i F dur, op. 96, nr. 12 (1893)/ utvalgte satser

Program kl. 15

Trad.:
Bruremarsj frå Undredal/ arr. for stryketrio og hardingfele av Marin Stallemo Bakke og/eller

Trad.:
Morgenvandring/ arr. for stryketrio og hardingfele av Marin Stallemo Bakke

Wolfgang Amadeus Mozart (1756- 1791):
Divertimento i D dur, K. 136 (1772)

Alexander Borodin (1833-1887):
Strykekvartett nr. 2 i D dur/1. sats (1881)

Medvirkende

Loussine Azizian / Fiolin

Den dansk-armenske fiolinisten Loussine Azizian Idsøe er etterspurt for sin klang, intensitet og virtuositet, både som solist og som kammermusiker. Allerede som 17-årig vant hun sin første internasjonale musikkonkurranse, den prestisjefylte Jeunesses Musicales konkurransen i București, i Romania. Hun har ferdigstilt kandidatstudier og solistklasse i København og Wien. Ytterst aktiv som solist og kammermusiker, har Loussine opptrådt i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Sveits, Østerrike, Armenia og Kina. Blant hennes opptredener som solist med orkester kan man nevne fremførelsen av Korngold sin fiolinkonsert med Århus Symfoniorkester, G. Pergolesi sin fiolinkonsert med Kristiansand Symfoniorkester og fiolinkonserten av Mendelssohn med Neue Philharmonie Hamburg, i selve Elbphilharmonie.

Marin Stallemo Bakke / Fiolin/Hardingfele

Marin Stallemo Bakke (f. 1994, Kristiansand) er fiolinist og hardingfelespelar med mastergrad frå Norges Musikkhøgskole. Ho starta å spela fiolin ved Kristiansand kulturskole som femåring, og byrja med hardingfele i Kristiansand spel- og dansarlag som niåring. Ho er ein allsidig og mykje nytta musikar i mange ulike sjangre. Ho har vore solist med Oslo Filharmonien, Orkester Norden, og ved fleire høve med Kristiansand Symfoniorkester, både med fiolin og hardingfele. For tida er ho tilsett som distriktsmusikar i Sogn, med folkemusikk og hardingfele som hovudfagfelt.

Inger Margrethe Furre Thommesen / Bratsj

Inger Margrethe Furre Thommesen er bratsjist med hovedbase i Oslo. Våren 2024 fullførte hun en master ved Norges musikkhøgskole. Hun har studert med Lars Anders Tomter, Alexander Gordon, Morten Carlsen og Soon-Mi Chung. I 2019 vant hun førstepris og solistprisen i musikkonkurransen Ung Klassisk hvor juryen «berømmer det høye og profesjonelle nivået på både formidlingsevne og tekniske kvaliteter.». Inger har vært solist med flere orkestre, blant annet Kristiansand Symfoniorkester. Hun har spilt på festivaler som Bergen Festspillene, Oslo Kammermusikkfestival og Ultima. Inger spiller på en Stefan-Peter Greiner bratsj (2014) på generøst utlån fra Dextra Musica/Sparebankstiftelsen.

Maarten Jansen / Cello

Maarten Jansen kommer fra en musikalsk familie i Nederland og har spilt cello siden han var 9 år gammel. Etter å ha jobbet 12 år i Metropole Orkest i Nederland, et av verdens ledende orkestre profilert på fremføring av jazz, pop og rockemusikk, har Maarten flyttet til Kristiansand for å utforske livet i det klassiske miljøet, den norske naturen og levemåten. Maarten kan høres på innspillingene av Vivaldi og Bach sine fiolinkonserter med Janine Jansen. På fritiden liker Maarten å nyte gode måltider, og se Larry David sin legendariske serie Curb your Enthusiam.

JAZZ / Fredag 26. & lørdag 27. juli / Kl. 14:00 & 15:00

Fredag og lørdag blir det konserter kl. 14:oo og 15:00, hver konsert varer ca. 30 min. 

Se program her

En blanding av originale komposisjoner og musikk fra “The Great American Songbook”.

Medvirkende (sveip 👉)

Øyvind Nypan / Gitar

I flere år har Øyvind Nypan markert seg med sitt gitarspill både på plate og live. Han er kjent som en eminent jazzgitarist takket være sitt kreative og engasjerende spill. Med flere egneutgivelser, priser og internasjonale turnéer, har han stadfestet sin posisjon. Nypan har tilbrakt flere år i Paris, der han har jobbet og levd som musiker.

Jan Mathiasson / Bass

Jan Mathiasson er opprinnelig fra Malmö og lever som profesjonell bassist og musiker. Han har jobbet som jazzmusiker både i Berlin og Dubai, og har ikke bare utmerket seg som musiker, men har også bidratt som produsent på plateinnspillinger innenfor både klassisk musikk og jazz. I tillegg til dette har han vært musiker i Danmarks Radios Symfoniorkester. Mathiasson har vært fast ansatt i Kristiansand Symfoniorkester siden 2012.

Ole Mofjell / Trommer

Ole Mofjell kommer fra Søgne og spiller i bandene Emmeluths Amoeba, Bonanza of Doom, og i Hedvig Mollestads grupper Ekhidna og Weejuns. Sammen med Mollestad mottok han Spellemannsprisen i Åpen Klasse 2021 for Ekhidna. Mofjell er en utadvendt trommeslager og har en finger med i spillet i mange ulike prosjekter i inn- og utlandet.

Fredag 26. & lørdag 27. juli / Kl. 17:00-21:00

Stemningsmusikk fra DJ Dovenpels i kveldssola på Kildenkaia fra kl. 17:00-21:00 på fredag og lørdag.