Kilden Kultur og UiA Rytmisk presenterer: Spire Vol. 5.
Universitetet i Agder står bak Norges første låtskriverlinje på universitetsnivå, og våren 2022 er femte avgangskull klar for å vise sin finaleforestilling i Kilden.
Konsertforestillingen belyser mangfoldet blant studentene, og fokuserer på å fremheve hver enkelte artist sine særegenheter og unike karakteristikk. Avgangsstudentene fremfører deres egne komposisjoner, og inviterer publikum til å bli de første som hører morgendagens ferske musikk.
Velkommen til en varm, variert og vakker musikkopplevelse.
Varighet: 75 minutter uten pause
Introduksjoner av
låtskriverne:
Spire, vol. 5
Elizabeth Johansen
En introduksjon av Elizabeth Johansen kan låte som følgende; en sjakkelsker som ikke er redd for å improvisere på kjøkkenet og som lever for impulsive opplevelser og eventyr uavhengig av hvor hun befinner seg. I den musikalske sammenhengen er det ingen tvil om at hennes trang for å utfordre lytteren høres i lydlandskapet hun beveger seg i. Påvirket av elementer fra moderne R&B, nu-jazz, progrock og soul skaper vokalisten og pianisten et lydbilde du sannsynligvis ikke har hørt maken til før. Hennes kjærlighet for avanserte rytmer og frisk jazzharmonikk er gjennomgående i musikken hun komponerer, og resultatet kan beskrives som vågende og mystisk, men også glatt og fengende.
Winona Karmen Løver
Da Winona oppdaget låtskriving åpnet det en dør til å fortelle akkurat hva hun mener. Uansett om det er et ønske om å sette noen på plass, eller belyse en situasjon, viser hun dette gjennom ærlige tekster og et lekent musikalsk utrykk. Som mange andre sikkert også kjenner seg igjen i, er starten av 20 årene en forvirrende tid hvor man prøver å finne seg selv. Nettopp slik har det vært for Winona og. Fra å ha startet og skrive triste pianoballader, til litt mindre triste ukulelelåter, oppdaget hun endelig elektronisk musikk og begynte å produsere selv. Winona sluttet endelig å sutre så mye, og etter mye frem og tilbake er hun nå mer klar enn noen gang til å vise hvem hun er.
Marie Trømborg Mykland
Da Marie begynte på Låtskriver/Artist-studiet var hun best kjent som ‘rockejenta’. Tekstene var opprørske, låtene var energiske, men Marie var usikker på hva hun ville med musikken sin. Gjennom snart tre år har hun lagt rocken på hylla, skrevet visemusikk, slampoesi, folkpop og elektronisk musikk, tatt rocken ned fra hylla igjen, felt tårer av både glede og frustrasjon, og har i prosessen funnet seg selv som låtskriver og formidler. Tekstene står i sentrum for Marie – noen ganger sårbare, andre ganger humoristiske, tidvis brutalt ærlige – de skal ikke bare fortelle en historie, men åpne for at lytteren kan fortelle sin egen. Med sine skildringer av alt en forvirret student kan tenke og føle på, kombinert med lidenskapen og frustrasjonen rundt tilværelsen vi alle har levd i de siste årene, beskriver hun musikken sin som “visepop med BITE”, men er ikke redd for å blande sjangere til noe særegent og uventet. Hun gleder seg noe vanvittig til en kveld fullspekket av god musikk og varige inntrykk!
Jenny Ayunda
Hva får du når du blander Øst-Afrika, Oslo Øst og Rogaland? En fargerik sjel med mye på hjertet. En «over all-sanger» er det som beskriver Ayunda best, og selv i hennes unge alder har hun allerede stått på scener som Det Norske Teatret, Nrks «Kvelden før Kvelden», «God Morgen Norge», MiniØya med mer. Etter å ha oppdaget en sans for låtskriving, har interessen for å skape blomstret mer og mer, og hun er nå klar for å vise verden hva hun tenker på. 22 år gamle Ayunda skriver for «overtenkern» i oss. Sterkt inspirert av Erykah Badu, Alicia Keys og den norske jazztrioen GURLS, står Ayunda nærmest alene om å tilnærme seg rnb/neo soul-sjangeren på norsk. Med lekne fraseringer og en vokalprestasjon uten like, synger Ayunda om alt fra hverdagsrelasjoner til kulturkrasj, angstlidelse og det hele toppes med en dasj av sass.
Johanna Winther
Johanna Winther vil gjerne redde verden, men vet ikke helt hvordan. I mellomtiden skriver hun psykedelisk-visepop på norsk der tematikken i musikken strekker seg fra det hverdagslige til det eksistensielle. Det tekstlige universet kommer i en intuitiv musikals innpakning som er noe for seg selv? Hun startet musikkarrieren sin innenfor alternativ rock og punk med triste tekster, fuzzbass og trampeorgel. Etter hvert utviklet smaken seg i retning jazz og hun har opptrådt på jazzfestival i både Hellas og Kroatia før det ble fagbrev som musikalartist i Oslo- og nå, låtskriver og artist i Kristiansand. Hvem vet hva som blir det neste?
Ola Torben Garberg
Ola Torben har vært opptatt av historiefortelling så lenge han kan huske. Fra han satt i armkroken til farfar og hørte på eventyra til Asbjørnsen og Moe til han selv begynte å skrive sine egne fortellinger på barneskolen. Da interessen for musikk også vokste frem var det ingen tvil om at han skulle drive med låtskriving. Han skriver innenfor sjangerne vise, folk og pop, og har en helt unik formidlingsevne med tekster som til tider kan minne om små eventyr. Låtene er ærlige og handler om blant annet mellommenneskelighet og indre følelsesliv og er ofte basert på enge opplevelser erfaringer.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.