Stemmebruget “Still rockin”

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

STEMMEBRUGET 25 ÅR – «STILL ROCKIN’» – det er bare å glede seg.

Blandakoret STEMMEBRUGET fra Kristiansand, ofte omtalt som «Rockekoret», feirer sitt 25-års jubileum med en pop- og rockekonsert med stort spekter av legendariske låter opp gjennom tidene – helt fra Led Zeppelin til Coldplay.

Dirigent Bår Erlend Stoveland.

Konferansier og solist for kvelden er Pål Rake i tillegg til egne solister fra koret.

Med på laget er også Bryggebandet som akkompagnatør (kjent fra tirsdagskonsertene på Fiskebrygga).

Stemmebruget

Stemmebruget ble startet i september 1995 av en vennegjeng fra Hamresanden og Tveit. Koret har i løpet av disse 25 årene fått medlemmer fra hele Kristiansandsområdet og utviklet seg til å bli et av Kristiansands beste blandakor – ofte omtalt som «Rockekoret». Dette kommer nok fra alle konsertene både på Kilden, Agder Teater og i Ravnedalen med rock-, film- og popmusikk som «Let’s Rock You», «Stemmebruget in Symphony – filmmusikk», Disney filmmusikk med korpset Tveit Union og «En kveld med Beatles» sammen med the Bjorvands og deltakelse på Tall Ships Races avslutningskonsert. Stemmebruget var også med på Åge Steen Larsens Queens show «The show must go on», og koret for The FAB3 – Steven Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk på «In Memories of Elvis» 2 år på rad i Domkirka.

Etter to år med pandemi og tørre struper kan STEMMEBRUGET endelig feire 25 års jubileum med konsert.


Koret har vært privilegert med dyktige dirigenter som har fått dem opp og frem til det koret de fremstår som i dag. Nåværende dirigent BÅR ERLEND STOVELAND, med musikkutdannelse fra UiA, arrangerer de fleste låtene for koret og lager lydfiler til hver stemmegruppe for egenøving. I dag teller koret 52 kvinner og menn i alderen 25 – 70 år som har som formål å ha det hyggelig og sosialt sammen, glede andre med sang – og samtidig bli et enda bedre kor.

Pål Rake

Solist og konferansier på konserten. Han er utdannet høyskolelektor, sanger, musiker og komponist. Han har Master i Utøvende Rytmisk Musikk ved Universitetet i Agder (UiA). Har forelest i musikkfag ved UiA og ledet musikkutdanningen ved Ansgar Høgskole i Kristiansand. Rake har også samarbeidet med flere internasjonale artister og kom til finalen i «The Voice» i 2013. Ga ut album i 2016 med bl.a. 7 egenkomponerte låter på Grappa Musikkforlag. Nå er han ansatt som avdelingskoordinator ved Operahøgskolen i Oslo.

Bryggebandet

Petter Tysland – Gitar, Per Elias Drabløs – Bass, Jens Nyland – Trommer og Eirik Sørbø – Keyboards,
akkompagnerer koret denne kvelden. Bandet er et aktivt event-band hvor alle utøverne i bandet har mastergrad i Utøvende Rytmisk Musikk fra Universitetet i Agder.
Bandet er mest kjent for Tirsdagskonsertene på Fiskebrygga i Kristiansand hver sommer som trekker tusenvis av mennesker – derav navnet Bryggebandet

Kjøp billetter

Lignende forestillinger