Stutzmann og stjernepianist

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Dirigent: Nathalie Stutzmann / Solist: Sunwook Kim, piano

Da Sunwook Kim, den yngste vinneren noensinne av den internasjonale pianokonkurransen i Leeds, besøkte Kilden i januar 2020, trollbandt han publikum medvBeethovens tredje pianokonsert. Denne konsertkvelden fremfører stjernepianisten
Johannes Brahms’ monumentale, dypt emosjonelle og betagende vakre andre pianokonsert. Robert Schumann, Brahms’ mentor og venn, innleder sin 2. symfoni rolig og verdig, etterfulgt av en overflod av intens melodikk som holder lytteren fanget hele veien frem til den triumferende finalen.

Program:

Johannes Brahms: Pianokonsert nr. 2 (1883)
Robert Schumann: Symfoni nr. 2 (1846)

Sjefdirigent Nathalie Stutzmann

Forbered deg til konsert:

Den klassiske verdens tragiske kjærlighetstriangel

Det meste kjente klassiske musikalske paret på 1850-tallet var Robert og Clara Schumann. Robert var komponist og redaktør av det første musikalske tidsskriftet i historien. Clara var en stor komponist og en av de mest suksessrike konsertpianistene i sin generasjon. En dag presenterte en ung mann seg til Schumann-paret. “Den unge ørnen fra nord” som Robert senere kalte han, var den unge Johannes Brahms. Robert og Johannes´ sitt vennskap utviklet seg til et nært bånd, og i tidsskriftet skrev Robert om Johannes som den nye Beethoven. Med tiden døde Robert av psykisk sykdom, og kona ble etterlatt med seks barn. Johannes flyttet da inn for å hjelpe Clara. Siden den gang har det vært mange spekulasjoner rundt romantikken mellom de tre.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis