Tord Gustavsen Trio

Kommende forestillinger

Kilden Kultur presenterer: Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen er en av våre absolutt mest populære jazzartister og er en av svært få som kan skilte med listeplasseringer både på amerikanske Billboard og norskeVG-lista. Tord Gustavsen Trio presenterer jazzmusikk på sitt vakreste, og med et imponerende samspill og lekre partier har de en egen evne til å trollbinde publikum.

Tord Gustavsen er født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Han vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia. Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM.

Dette er musikk som synger, den er både mild og robust, med melodier som fester seg hos lytteren, med åpne musikalske rom og subtile rytmer.

 

Tord Gustavsen piano, elektronikk

Sigurd Hole, bass

Jarle Vespestad, trommer.

 

«..stramt og levende .. forbilledlig gjort, og det er virkelig langt fra en selvfølge at det ikke blir klissete. .. vakker melodi, uanstrengte pusterom, null ekstravaganse og et samspill som fremmer det kollektive.. Skjørheten og sensitiviteten har sin egen tyngde.» Aftenposten

“a trilogy [that] could be the most essential jazz document of the last ten year. Sublime.” (TheIndependent, UK)

«.. adelicious collage of hypnotic grooving, softly stroked gospel themes.» (The Guardian, UK)

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger