Tung tids tale

Kommende forestillinger

Ei perle av ei bok blir teater: TUNG TIDS TALE

Om ei mors kjærleik og kamp for eit barn som er annleis.

Daniel er tre år, og foreldra gler seg over kor flink han er til å synge og prate. Men så sluttar snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle guten endrar seg. For mora begynner ein kamp, først for å forstå kva som skjer med guten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorga han treng. Mødrer skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept, og kva er å gi opp?
 
Tung tids tale er inga heltehistorie. Det er ei historie om oss alle. Skrive med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye meir kjærleik enn ho kan få. Om ei mor som møter ei tyngre tid enn ho visste fanst. Midt i Norge, midt i livet, midt i kvardagen til folk. 
 
Olaug Nilssen er ein av våre mest vitale og engasjerte forfattarar, med ein både skarp og inderleg penn, og med Tung tids tale vann ho i fjor Brageprisen. «Ei kjærleikshistorie,» kallar ho sjøl boka.
 
Og når Riksteatret går saman med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlege og kritikarroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Ho er ein av våre fremste regissørar, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidlegare laga publikumssuksessar av Olaug Nilssens «Få meg på, for faen», «Vi har så korte armar og Stort og stygt». For tida er ho aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret. Med seg har ho dei fire skodespelarane Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner, mens dramatiseringa er gjort av Toril Solvang i samarbeid med regissøren og Olaug Nilssen sjøl.

På scenen:

Jon Bleiklie Devik, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Team:

Regissør: Marit Moum Aune. 

Scenograf: Even Børsum. 

Lysdesigner: Ola Bråten. 

Lyddesigner: Nils Wingerei. 

Dramatiker: Toril Solvang


Forestillingslengde: 90 minutter uten pause.

Riksteatret i samproduksjon med Det Norske Teatret og i samarbeide med Kilden Teater.

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger