Utstilling i Kilden

Sommer i Kilden

Når

5. aug - 31. aug

Scene

Foajé Kilden

Pris

0 NOK

Hver dag i hele sommer viser vi frem en flott utstilling i våre publikumsområder. Gjennom en oppdagelsesferd i bygget vil man kunne finne fantastiske kostymer og rekvisitter. Det vises frem detaljrike modeller og skisser som gir et innblikk i prosessen mot den ferdige teaterforestillingen. I tillegg kan man få en nærmere kikk på det møysommelige håndverksarbeidet som ligger i de scenografiske elementene og maskene som man ser på scenen. Alt som vises frem er fra tidligere teaterproduksjoner og tilvirket ved Kildens verksteder.

I utstillingen finner man også et helt fantastisk bidrag fra elevene ved KNUDEN – Kristiansand kulturskole. De har gjennom sin årsutstilling “VILLE VETTER OG VISE VESEN” har skapt en egen art av særegne, små skapninger med store personligheter og freidige fremtoninger. Noen er skumlere enn andre. Noen er blide. Ingen er like. Flere har flyttet på hybel og andre fabelaktige boliger. Andre er bare på besøk eller ute på vandring. De er nærmere 200 i tallet. De digger musikk og bandet «Trollstein» spiller non-stop.

Utstillingen vises frem i våre publikumsområder i 1, 2. og 3. etg.

Kilden har også i sommer den store gleden av å vise frem en utrolig modell av det gamle Kristiansand teater som er bygget av Minibyggerne som holder til på Odderøya. Modellen er en 1:10 skala av teaterbygningen som ble bygget i 1895 og drevet av Det Dramatiske Selskab. Teateret ble betegnet som et av “landes vakreste og heldigst innredde teaterhus” før den pga soppskader ble jevnet med jorden i 1966. Etter 55 år har Minibyggerne gjort det mulig å få en ny opplevelse av denne flotte fasaden som en del av årets utstilling på Kilden.