Vilhelm Krag 150 år – To i båden

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kilden Teater presenter: Vilhelm Krag 150 år / To i båden

På julaften 2021 ville Vilhelm Krag fylt 150 år. I den forbindelse vil Kilden Teater feire Sørlandets store teatermann og dikter gjennom hele året gjennom ulike arrangementer. Publikum vil kunne oppleve alt fra Lunsj og lyrikk med Vilhelm Krags dikt, foredrag med Krag-kjennere og et gjensynsmøte med forestillingen To i båden om sørlandsvisas historie.

To i båden – KILDEN TEATER våren 2021

En markering av 101-åringen «sørlandsvisa» og 150-åringen Vilhelm Krag.

I 1920 ble Johan Halvorsen, kapellmesteren på Nationaltheatret, invitert av teatrets direktør Vilhelm Krag til å tilbringe sommeren i den sørlandske skjærgården, nærmere bestemt på Dvergsøya. Her begynte de å sette melodier til noen av Krags dikt, og slik ble sørlandsvisa født. «Dansen på Uvår» var den første – og flere av hans viser har siden vært en sterk del av Kristiansand og sørlandets kulturhistorie. Mange komponister har gjennom årenes løp blitt inspirert av Vilhelm Krags underfundige sørlandsviser, deriblant Øyvind Smestad, Olav Varen og Jens Gunderssen.

I 2020 feiret Kilden Teater at sørlandsvisa var 100 år med forestillingen To i båden. Den ble meget godt tatt i mot av et begeistret publikum, før pandemien veltet inn over oss og vi måtte stenge ned. Vi ønsker ikke å gi helt slipp på dette nydelige materialet, så derfor tar vi det opp igjen og tilpasser det til markeringen av 150-årsdagen til Vilhelm Krag.

Vår musikalske trio Ann Ingrid Fuglestveit, Lars Emil Nielsen og Svein-Helge Vikse vil nok en gang presentere et utvalg sørlandsviser i en nostalgisk og humoristisk forestilling.?Anne Ma Usterud og Jan Erik Usterud, to folkekjære veteraner og eksperter på sørlandsvisa, samt vinnere av Vilhelm Krags-selskapets ærespris for 2020, har veiledet dem både tekstlig og musikalsk. Bli med på en musikalsk reise der Krags og andres sørlandsviser overleveres fra en generasjon til den neste.

Forestillingen varer i 45 minutter.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger