Skuespiller foran blå himmel med et deprimert uttrykk

Når vi døde vågner

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Det anerkjente Norske Ibsenkompaniet hadde nylig premiere på Coronet Theatre i London. De høstet glitrende kritikker for Henrik Ibsens Når vi døde vågner/When we dead awaken og tar med seg produksjonen på en liten Norgesturné. Medvirkende er blant andre Ragnhild Gudbrandsen og Øystein Røger.

Hva skjer når du møter igjen den store kjærligheten du så bittert lot gå? Irene stod modell for billedhoggeren Arnold Rubeks store arbeid, som i sin tid gjorde han verdensberømt. Han gjengjeldte aldri hennes kjærlighet, men giftet seg med en annen. Å la henne gå var hans største feiltrinn. Etter at de skiltes mistet han sin skaperkraft. Men under et sommeropphold i Norge, etter mange år i utlandet, observerer Rubek en mystisk kvinne i parken natterstid. Det er den Irene han forlot for mange år siden. 

Forestillingen fremføres i hovedsak på norsk, med innslag av engelsk.

ROLLER

Maia Rubek – Kikki Stormo

Arnold Rubek – Øystein Røger

Irene von Satow – Ragnhild Margrethe Gudbrandsen

Ulfhejm – Eric Todd

Nun – Sara Beranek

KUNSTNERISK TEAM

Regissør – Kjetil Bang-Hansen

Scenograf og kostyme designer – Mayou Trikerioti

Lys designer – Amy Mae

Komponist og lyd designer – Peter Gregson

Mer om forestillingen

Når vi døde vågner er et merkelig, vakkert og bittert skuespill om kunst, kjærlighet, ambisjoner og frihet. Som en musikalsk kvartett spiller 4 personer, 4 elementer, 4 stemmer, 4 instrumenter forskjellige sanger i en komplisert melodi. Det er et skuespill for vår tid, da de befinner seg i en endret verden. Forvirret, hvordan går de videre?

Produksjonen er regissert av den berømte norske regissøren Kjetil Bang Hansen, i hans første produksjon i Storbritannia.

IBSENFEST 27.-30. APRIL

Når vi døde vågner er en del av programmet på Ibsenfest 27.-30. april i Kilden.
Ibsenfest er en fire-dagers hyllest av Henrik Ibsen med en rekke forestillinger, introduksjoner, foredrag, overraskelser og matopplevelser i Ibsens ånd.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger