Kilden ut i Agder

Opplevelser for alle

I vår nye satsning Kilden ut i Agder tar vi med oss en rekke produksjoner ut på veien. Vi ønsker å være mer ute i hele regionen og treffe publikum der dere bor. 

Program

Bilde av kasett med teksten Musikksalongen. To små runde bilder av to menn.

Musikksalongen

Musikksalongen inneholder fantastiske historier om musikk, og med oss på laget har vi fått ingen ringere enn NRKs musikkguru Sigbjørn Nedland. Kjetil Nordhus leder publikum gjennom kvelden, som starter med en samtale med en lokal gjest som selvsagt handler om musikk.
Grafisk fremstilling med teksten: Erasmus Montanus i sort tekst på rød og blå bakgrunn

Erasmus Montanus

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montaus handler om studenten Rasmus Berg som har forlest seg på latin og logisk argumentasjon i Kongens by. 

Sorthvitt bilde av hender som spiller fiolin

Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest arrangeres 22. – 27. juni. Både Kristiansand Symfoniorkester og Kilden Vokalensemble har konserter på festivalen.

 • Kilden Vokalensemble – 25. juni
  Frelsesarmeens lokaler og Risør kirke
 • Kristiansand Symfoniorkester – 26. juni. Sted TBA

Få nyheter og tilbud før alle andre

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få siste nytt om våre kommende forestillinger og konserter i Agder!

Grafisk fremstilling av mann med høyt hår. Rødt sjal i halsen, hvit skjorte og sort jakke.

Beethoven har mistet notene

En strykekvartett fra Kristiansand Symfoniorkester spiller musikk komponert av Ludwig van Beethoven. Nils Tore Brunvatne spiller Beethoven. Han har dessverre mistet notene sine, og trenger barnas hjelp til å finne dem igjen. Det blir forviklinger, detektivarbeid og masse moro med velkjent musikk.

Grafisk illustrasjon av musikere som spiller ulike instrumenter. Tekst: Charlies basuner

Charlies basuner

Helt siden 1999 har Charlies Basuner gledet sørlendinger med sine populære julekonserter. Nå byr de på et repertoar som speiler den lyse årstiden der låtene hentes fra de siste 40 år med populær og upopulær musikk. Fire tromboner, tuba, slagverk og harpe viser seg å være nøyaktig den besetning som kan yte rettferdighet til et så mangefasettert og bredt repertoar. 

 • Mandal, Sjøboden – 7. september
  Gratis inngang
 • Grimstad, Café Galleri – 8. september
  Gratis inngang
Grafisk fremstilling av Mozart i karikaturstil. Smiler med store tenner og han er kledd i barokke klær og med sløyfe i håret.

Mozart for hele familien

Wolfgang Amadeus Mozart var noe helt for seg selv. Han komponerte sitt første musikkverk da han var fem år og fikk sitt første stykke utgitt da han var sju. To sangere fra Kilden Vokalensemble har laget en nydelig liten forestilling om Mozart. Her spiller, synger og forteller de om hans alt for korte, men innholdsrike liv. En strykekvartett fra Kristiansand Symfoniorkester er også med.

Grafisk fremstilling. Rosa egg mot rød bakgrunn. Tekst: Sheherazade - og ordet som varte i 1001 natt

Sheherazade

Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt er en fortryllende forestilling for barn og voksne om livet, fantasien og overlevelsen. I forestillingen møter vi trollmenn og -kvinner, ånder, drager, spøkelser og andre magiske vesener når Sheherazade gjør ordet til magi!  Les mer om forestillingen

Bilde av interiør i kirke. Et kor kledd i mørke klær synger.

Julekonserter med Kilden Vokalensemble

Kilden Vokalensemble (KVE) har i mer enn ti år vært Sørlandets fremste ensemble for profesjonelle sangere. I år som i fjor så synger de førjulstiden inn med stemningsfulle julekonserter på Sørlandet. Konsertsteder offentliggjøres senere.

 • 3. desember, konsertsted TBA
 • 4. desember, konsertsted TBA

Billetter til forestillingene

Vi oppdaterer fortløpende med informasjon om billettkjøp så snart forestillingene legges ut for salg på de ulike spillestedene. 

Kilden ut i Agder i samarbeid med:

Logo for Los. tekst: Los, God energi. Helt enkelt

Logo Agder fylkeskommune