Klart for DUS-festivalen Digital

DUS-logo

Til helga kan publikum se fem ulike ungdomsgrupper som skal dele sine bidrag. Årets deltakere er Kristiansand barne- og ungdomsteater, Ungdomskilden, Munin – Rosegården Ungdomsteater, Vågsbygd videregående skole og Knuden – Kristiansand Kulturskole.  

Produsent Christine Helland skryter av ungdommene, som har forberedt sine bidrag under særdeles krevende forhold.  

Jobbet innbitt

– Alle har jobbet veldig innbitt, og selv om vi ikke kan ha publikum i salen, er ungdommene veldig interesserte i å få vist frem produksjonene sine. En av gruppene har faktisk nesten ikke møtt hverandre fysisk, men øvd på Zoom. Denne forestillingen vil også bli vist på Zoom, og jeg er veldig spent på hva vi får oppleve til helga, sier Helland.  

Den regionale utgaven av DUS er et samarbeid mellom Kilden Teater og Det Norske Teatret og er en del av et landsdekkende prosjekt som jobber for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. Konseptet går ut på at ungdom i alderen 13 til 19 år lager forestillinger basert på nyskrevne tekster og konsepter. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner, og munner ut i en landsdekkende festival, med ett bidrag fra hver region, på Det Norske Teatret i Oslo mest sannsynlig etter sommeren.    

Her er helgens forestillinger:

Munin – Rosegården Ungdomsteater: Usynleg av Kjersti Wøien Håland

Fredag 23. april klokken 17.30: Munin – Rosegården Ungdomsteater 

MUNINRosegården Ungdomsteater iscenesetter «USYNLEG» av Kjersti Wøien Håland. I
forestillingen møter vi 9 ungdommer som alle har mottatt en mystisk invitasjon. Handlingen går for seg på et nedlagt psykiatrisk sykehus, hvor ungdommene må ta valg hvor de ofrer seg selv eller andre.
Hvem er egentlig menneskene vi omringer oss med? Hva er et «ekte» menneske? Følg med når ungdommene utforsker dilemmaer og ultimatum i dette kammerspillet.


KBUT – Kristiansand barne- og ungdomsteater: Jeg kan være en annen av Monika Isakstuen

Lørdag 24. April klokken 13.00. Kristiansand barne- og ungdomsteater.  

«Jeg kan være en annen» handler om vennskap. Hvem er du i møtet med andre mennesker? Må man
bli en annen for å tilpasse seg? Eller kan man være en øy og ikke trenge å forholde seg til andre? Hvem velger du å være?
Monica Isakstuens karakterer heter Jeg, En annen, Du, En venn, En som vil eie en venn, Alle, En øy, En elv, En som vil være venn med alle, To som er nesten helt like og En ny venn. Dette er alle trekk man kan innta i møte med et annet menneske.
KBUT har pga pandemien valgt å gjøre en Zoom-versjon av teaterstykket. Det er et ny og spennende måte å gjøre teater på. Vi håper dere vil bli med inn i vårt zoom-univers en time.

Regi: Laura Christina Brøvig Vallenes
Regi.ass/produsent: Fredrik Landmark
Skuespillere: Kurt Baatz Strandberg, Linnea Holmquist Aarvik, Emma Kristiansen Løjen, Camilla Thomassen, Sander Finsens Sælør, Alva Lindahl Ringvold, Emilie Harket Bakne, Hedda Olivia Annikensdatter Hovden, Tiril Bærø Undhjem og Marie M. Friis.


Knuden – Kristiansand Kulturskole: Svar meg av Hanna Adolfsen Fjeldbraaten

Lørdag 24. april klokken 15.30: Knuden – Kristiansand Kulturskole 

I Svar Meg møter vi syv ungdommer som er i ferd med å gå inn i overgangen fra barn til ungdom og alle spørsmål og følelser som melder seg når denne tiden kommer. Gjennom ungdommene får vi se forskjellige aspekter av hvordan det er å plutselig skulle bevege seg vekk fra den trygge barndomstiden og over i noe ukjent og annerledes.

Instruktør: Mari Rustad Kaalas
Instruktør-assistent: Maria Lied
Lyd/lys: Tarjei Fjørtoft
Assistent: Louise Christine Glad
Skuespillere: Amanda Kvame Naglestad, Christiane Ottosen Gjøvland, Elise Christiansen, Oda Jensen Bratland, Magnus Moseid Fauchald, Maria Hognestad Sæbø, Maria Isabella Synnes Mayora


UngdomsKilden: NÅ av Demian Vitanza

Søndag 25. april klokken 14.00: UngdomsKilden 

Hvor er du om 5 år? 10 år? Om 70 år? Hva har du opplevd? Hvilke feil har du gjort, og hva gjorde du rett? Hva formet deg da du var tenåring, og skapte grunnlaget for hvem du er i dag? Demian Vitanza leker med tid og fiksjon i denne nyskapende forestillingen som følger en teatergruppe fra vugge til grav, bokstavelig talt.

Regi: Sondre Haakonseth
Skuespillere: Mathea Kilane, Emma Kilane, William Espeland, Samuel Balsnes, Mina Estanegzai, Iben Quist, Eline Rodt, Martin Roaldsnes, Iris Bjoraa, Espen Garriott, Peder Dovland og Ida Hegland


Vågsbygd Videregående skole: Usynleg av Kjersti Wøien Håland

Søndag 25. april klokken 16.30: Vågsbygd videregående skole

Usynleg handler om en gruppe ungdommer. De kjenner ikke hverandre fra før, likevel møtes de på et sted ingen vet om. Ingen vet hvorfor de er der eller hva som er planlagt for dem.

Instruktør: Ellen Kalvenes
Skuespillere: Gashbin Salimi, Juliana A. Endemann, Vilde Olsen Usland, Karl Rikard Øhrn Fredwall, Kajsa
Hjelmerud-Rosendahl, Bård Magnus Henriksen, Sofie Aniela Stalsberg, Linnea Susann Vegtun, Asle Evensen