KSOPLAY – KILDENS EGEN MUSIKKAPP

Beethovens 5. dirigert av KSOs nye publikumsyndling, sjefdirigent Nathalie Stutzmann, Ravels pianokonsert i G-dur, verk fra en konsertrekke med norske komponister – og mye mer rett fra din egen mobil eller nettbrett. Utvalgte verk med Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er nå tilgjengelige for alle på Kildens egen musikkapp: KSOPlay.

Kvaliteten på lyd og bilde er høy, og gir publikum muligheten til å komme enda tettere på musikerne og musikken.

– Appen byr på musikkopplevelser for de som ikke kan komme til Kilden, og for publikum som ønsker å gjenoppleve verk fra konsertene i ettertid. Med KSOPlay tar vi et stort skritt for å knytte kjernepublikumet tettere til oss og spre musikken til enda flere, sier Geir Rebbestad, direktør i KSO.

KSOPlay er tilgjengelig på AppleTV, iPhone/iPad og Android. Flerkameraopptakene gjøres av Kildens produksjonsteam Kilden Digital, som har utviklet appen i tett samarbeid med Göteborg Symfoniorkester og en svensk systemutvikler. Bergen Filharmoniske Orkester og flere nordiske orkestre har også blitt med på satsingen, i tillegg til London Symphony Orchestra.

– Kilden og KSO ligger i føringen blant norske symfoniorkestre som vil bli sett og hørt med ny teknologi, understreker Rebbestad.

Kilden Digital har overført konserter direkte til omsorgshjem i Kristiansand kommune siden 2012, og har utviklet en svært god metodikk og teknologi for selv å produsere konsertopptak til NRK TV og NRK Radio.

– Digital publikumsutvikling har vært et satsingsområde for Kilden siden oppstarten i 2012, og KSOPlay er en videreføring av dette. Målet fremover vil være å inkludere i appen opptak fra de andre kunstformene i Kilden, som opera og teater, sier Rebbestad.

 
 

LAST NED KSOPLAY:

 

  • Appen er gratis å laste ned og gir fri tilgang til mange konserter.
  • Få tilgang til alt innhold med premiumversjon: kr. 99,- per sesong.
  • Som KSO abonnent eller medlem i KSOs venneforening Crescendo får du fri tilgang til KSOPlay Premium.
  • App for AppleTV, iPhone/iPad og Android
  • En rekke KSO-konserter fra de senere år
  • Intervjuer med dirigenter og musikere
  • Høy lyd- og bildekvalitet
  • 10 kameraer følger utøverne under konsertene