“Lik og del” var et prosessteater-prosjekt om hvordan sosiale medier skaper fronter i samfunnsdebatten, og kan bli en trussel for demokratiet. I manusprosessen ble representanter fra både radikale miljøer, midtstrømsgrupper og andre invitert til dialog om sitt forhold til sosiale medier og hverandre. Forestillingen ble et virkelighetsinspirert halvdokudrama, basert på samtalene.
Forestillingens mål var å fremme dialog og integrering, samt motarbeide utenforskap og radikalisering gjennom dialogmetodikk og profesjonell scenekunst. I tillegg var scenerommet, med sin sakte prosess, en motvekt til tanker som blir publisert før vi rekker å tenke dem ferdig. Forestillingen inneholdt både tekst, dialog og visuell scenekunst.
Demokrati. Fellesskap. Frihet. For noen en utopi. For andre en selvfølge.
For atter andre noe som må sloss for. Hver eneste dag.
Hvordan bygger vi et demokrati? Og hvordan river vi det ned? Kan historien lære oss noe som helst?
Sosiale medier har den siste tiden fått sin del av skylden for at demokratier slår sprekker. Er beskyldningene fortjent? Eller er sosiale medier bare et forstørrelsesglass som lar oss se enda tydeligere hvordan historien gjentar seg – nok en gang.
Samfunnet er oss. Hver og en av oss. Hvor mye påvirkes vi av samfunnet vi lever i? Og hvor mye kan vi selv påvirke verden rundt oss? Gjør sosiale medier verden mindre? Eller avstandene større?
Hvor mange av oss kan med hånden på hjertet si at vi aldri har sjekket hvor mange likes vi har fått på FB? Hvordan endrer jakten på likes hvordan vi formulerer oss? Hva vi mener? Hvem vi er? Er vi rustet til å stå imot dopaminavhengigheten cyberspace spiller på? Er det forskjell på politikere og vanlige folk? Har noen lenger tid til å stoppe opp og tenke lange tanker?
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.