Espen Solsbak

Bilde av mann som smiler foran et bygg med glassfasade

Espen Solsbak er fra Stavanger, og er nå bosatt i Tomter i Viken. Han har sin utdanning fra Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger, Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma og Operahøgskolen i Oslo.

Espen debuterte som Giuseppe i La Traviata i 2013 på turne med Den Norske Opera og Ballett. Videre har han blant annet tolket rollen som Bill i A Hand of Bridge, sunget hovedrollen i Revansj Mods-musikalen ved Stavanger Konserthus og Gherardo i Gianni Schicci av Puccini under Oslo Operafestival. Han hadde også hovedrollen som Paul Pinmay i den nyskrevne operaen The Life to Come av Louis Mander og Stephen Fry under Oslo Operafestival.

Espen er en ettertraktet ensemblesanger og har jobber over hele landet med engasjementer i Den Norske Opera og Ballett, Arktisk filharmoni, Christiania Mannskor, Opera Rogaland, Trondheim Symfoniorkester og opera, samt Kilden teater og konserthus. I sistnevnte hus har han vært fast medlem av Kilden Vokalensemble siden 2018 og medvirket i Tosca av Puccini, Jordens Sang av Gupta og vært solist på Serenade to Music av Vaughan Williams med Kristiansand Symfoniorkester.