KILDEN TEATER

Kilden Teater er landsdelens største profesjonelle institusjon for scenekunst. Teaterscenen i Kilden er en av Nordens mest moderne, og en optimal arena for teatret som formidlende kunstart.

Teatret ble etablert i 1991 som daværende Agder Teater, og fikk status som regionteater i januar 1995. I dag hører de hjemme i Kilden teater og konserthus. Flere av landsdelens ledende skuespillere, regissører og dramaturger er jevnlig tilknyttet ulike produksjoner. Siden etableringen i 1991 har teatret presentert oppsetninger for publikum, gjennom små og store egenproduksjoner og som samarbeidsprosjekter med både lokale og nasjonale aktører. Kilden Teater samarbeider også tett med de andre avdelingene i Kilden.

Forestillingene til Kilden Teater settes som oftest opp i Teater- og Operasalen, med plass til inntil 650 publikummere, i Multisalen som har 220 seter og i Intimsalen med 102 seter.

Teatersjefen

Valborg Frøysnes har vært teatersjef i Kilden Teater siden januar 2020. Hun er utdannet ved Rose Bruford College of Speech and Drama i England og ved Goethe Universität i Frankfurt, Tyskland.