Bilde av orkester

Om KSO

Noen øyeblikk varer livet ut. Symfonisk musikk treffer oss mennesker på steder der ord ikke strekker til. Orkesterets visjon er å invitere deg ut av hverdagen for noen timer, så du kan gå inspirert og beriket tilbake.
 
KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling, og består av 67 heltidsansatte musikere fra 17 ulike nasjoner.

Orkesteret har siden januar 2012 hatt sitt hjem i Kildens flotte konsertsal, et av Skandinavias mest imponerende akustiske rom, med plass til 1.180 publikummere.

Her får publikum fra hele Sørlandet oppleve klassiske orkesterkonserter, crossover-produksjoner, familiekonserter og spesielle eventer, som Fædrelandsvennens ønskekonsertNyttårskonserteneBarnas Kildendag og 17. mai-konserter.

KSO er et av verdens yngste profesjonelle symfoniorkestre! Det ble først dannet i 2003 etter en fusjon mellom daværende Kristiansand Kammerorkester og Forsvarets Distriktsmusikkorps Sørlandet.

Opera og mye mer

I tett samarbeid med Kildens andre kunstnerisk produserende avdelinger (Kilden Opera, Kilden Teater og Kilden Dialog) fungerer KSO som orkester for opera-, musikal- og ballettoppsetningene og i «outreach»-prosjekter som SPOR og Juleevangeliet.

KSO og media

NRK spiller regelmessig inn konserter med Kristiansand Symfoniorkester og det planlegges et hyppigere samarbeid fremover, bl.a. en spesiell Kildenutgave av NRK TV’s magasin for klassisk musikk; Hovedscenen.  Flere av KSOs konserter blir strømmet til omsorgshjem og andre offentlige institusjoner i Kristiansand.

KSO samarbeider med flere platekompanier, bl.a. NAXOS og CPO.

Musikk i mindre format

KSOs musikere er svært aktive innenfor kammermusikk. I sesong 18/19 ble det gjennomført syv konserter på ulike arenaer i Kristiansand.

I førjulstiden gjennomføres prosjektet KSO på byen. Orkesteret deles opp i mindre ensembler som spiller små konserter på ulike steder i regionen, som sykehus, skoler, barnehager, arbeidsplasser, restauranter og biblioteker.