Dette er Kilden teater og konserthus

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er Norges nest største scenekunstinstitusjon og et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og Kilden Dialog – en nyskapende utføring av den sosiale siden av samfunnsoppdraget.
 
I samspill med hverandre representerer de et kulturelt tilbud uten sidestykke. I 2019 opplevde 176.000 publikummere 848 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerte 252 årsverk og 23 nasjonaliteter.

Bygget og arkitekturen

Kilden teater og konserthus sto ferdig i 2012, og har siden blitt belønnet for innovative, vakre og spennende løsninger. Byggteknisk og akustisk er konsertsalen en av Europas mest avanserte rom for levende musikk. Teatersalen muliggjør fullskalaoppsetninger av musikaler og storslåtte operaer. I kulissene skjuler det seg eksepsjonelle, høyteknologiske løsninger som gir regissører, scenografer og lyskunstnere et unikt spillerom.

Kilden har siden begynnelsen produsert og levert kunstopplevelser til et stort og begeistret publikum. Omkring 200 000 mennesker besøker hvert år bygget som rommer fire saler, med plass til 2270 publikummere.

Kunsten i Kilden

«Du skrider opp trappen og møter veggen. En fargesprakende overflate som en myldreplass for fantasien. Tonen er satt. La musikken spille. Det er bare å kaste seg ut i opplevelsene. Dette er for deg.»
Gro Kraft, KORO – Public Art Norway

Sammen skal vi berøre og begeistre

Strategiplanen for perioden 2021 til og med 2025 ble vedtatt av Kildens styre 3. desember 2020 etter et omfattende forarbeid som har involvert styret, ledelse, ansatte, tillitsvalgte og eksterne samarbeidspartnere.

Våre eiere

Eierne av Kilden er Agder fylkeskommune, samt Kristiansand og Grimstad kommune.

Våre eiere Andel
Kristiansand Kommune 60%
Agder Fylkeskommune 37%
Grimstad kommune 3%