Kilden Vokalensemble

Kilden Vokalensemble (KVE) har i mer enn ti år vært Sørlandets fremste ensemble for profesjonelle sangere. Ensemblet har sterk tilknytning til Kilden Opera og Kristiansand Symfoniorkester, og har bidratt i flere operaproduksjoner, musikaler og symfonikonserter i Kilden. Ensemblet holder også egne a cappella-konserter, med stor sjangerbredde og høy kunstnerisk kvalitet.  

KVE er støttet av Norsk Kulturråd. 

Sjefdirigent

portrettkvinne smiler foran en vegg i blå jakke

Marit Tøndel Bodsberg Weyde er utdannet fra Norges musikkhøgskole og Universitetet i Agder. Hun er i dag dirigent og kunstnerisk leder for det profesjonelle ensemblet Kilden Vokalensemble. Marit er også kunstnerisk leder og dirigent for Den norske Studentersangforening og Kvindelige Studentersangforening ved Universitetet i Oslo og underviser i dirigering ved Norges musikkhøgskole og i Talentutviklingsprogrammet (TUP) ved Universitetet i Agder.

Prosjektkor

Kilden Vokalensemble er et prosjektkor og består av 16 faste sangere som er tilknyttet KVE for en tre-års periode. KVE er en elitesatsing som kontinuerlig søker å knytte til seg de beste sangerne på markedet for å skape vokalmusikk på internasjonalt nivå. Ambisjonen er også å være en attraktiv arbeidsplass som bidrar til at enda flere utdannede sangere bosetter seg på Sørlandet.  

  • Bilde av Kilden Vokalensemble utenfor Kilden med bølgeveggen i bakgrunnen
  • Bilde av sangere som er kladd i sort og som synger i en kirke. Kvinnelig dirigent står med ryggen til og dirigerer koret.