Trini Lund

Trini Austin Lund er født i London, og gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1975. Hun ble da fast ansatt skuespiller på Det Norske Teatret.  

Ved Det Norske Teatret har hun medvirket i en rekke forestillinger, med stor bredde fra komedier og tragedier til musikaler. Av musikaler kan nevnes rollen som Anita i West Side Story, Sjørøver-Jenny i Tolvskillingsoperaen og Sally Bowles i Cabaret, samt Prøysen-cabareter. Av greske tragedier har hun blant annet gjort Medea, Ifigenia fra Aulis, Iocaste i Døden i Theben, Euridike i Antigone og Elektra ved Nationaltheatret. Hun har også medvirket i flere Shakespeare-produksjoner, blant annet Kong Lear, En Midtsommernattsdrøm, Hamlet og Richard 2. 

Trini har også medvirket i flere produksjoner for Fjernsynsteatret, filmer og science fiction-serien Marco Polo. I tillegg hadde hun permisjon fra teatret et år for å jobbe som klovn på Sirkus Berny, hvor hun også jobbet med og red på elefanter. 

Etter 42 år avsluttet Trini karrieren sin ved Det Norske Teatret med rollen som Fru Sørby i Vildanden, samt hennes egen avslutningsforestilling, en musikalsk poesiaften med to musikere om dikteren Frederico Garcia Lorca. 

I 2024 gjester hun Kilden Teater i Oidipus/Antigone.