Atle Pettersen og Charlotte Brænna er klare for Grease i Kilden

I november trollbandt de mer enn 10 000 publikummere i løpet av en helg i Oslo. Om kort tid skal Atle Pettersen og Charlotte Brænna spille Danny og Sandy i en av verdens mest kjente musikaler her i Kilden teater og konserthus, for minst like mange.

I Kilden tar Atle og Charlotte en velfortjent pause etter en lang og innholdsrik mediedag. I løpet av få timer har duoen rukket å prate med det som kan krype og gå av presse i Kristiansand, nå er det tid for sen lunsj, og en prat om den nært forestående premieren på Grease her i Kilden.

Fra arena til teatersal

For et par måneder siden stod Atle og Charlotte foran tusenvis i Oslo Spektrum hver eneste kveld, i teatersalen i Kilden er det plass til rundt 700 mennesker, hvordan blir overgangen? 

– Det mest åpenbare er at overgangen fra arena til sal her er intimiteten. Her kan vi se publikums reaksjoner og snakke mer direkte til dem, sier Charlotte.

– Du trenger ikke overspille så mye, sier Atle og fortsetter. I spektrum kunne det være nærmere 30 meter mellom oss, da blir det mye roping, smiler han.

Det er ikke bare dialogen over store distanser som kan være utfordrende, Atle forteller om lengre joggeturer som på sin side gir utfordringer når det kommer til klesskiftene mellom scenene.

– Jeg har et dansenummer som fort kan holde på i over 10 minutt, så skal jeg løpe halve spektrum rundt før jeg skal inn i et slags stilongskostyme, har du prøvd å ta på deg kunsttekstil når du er god og svett, spør Atle retorisk mens han ler.

Når forestillingen gikk i spektrum måtte det gjøres noen kompromisser og tekniske løsninger måtte til for at skuespillerne i det hele tatt kunne høre hverandre. I Kilden tas øreproppene ut av ørene og dialogen kan foregå direkte mellom medvirkende skuespillerne. Det setter Charlotte pris på.

Atle Pettersen og Charlotte Brænna i studio hos NRK

På medietur sørpå, her fra NRK sitt radiostudio

Atle Pettersen og Charlotte Brænna på scenen som Danny og Sandy

Sandy og Danny deler et intimt øyeblikk på en veldig stor scene

– I Kilden kan vi fokusere mer på kunsten og sette den i fokus, det gleder jeg meg til.

Charlotte Brænna

Suksessoppskrift

Forestillingen har for lengst passert 10 000 solgte billetter og med det har musikalen solgt som et olja lyn før et eneste dansenummer har blitt fremført fra scenen. Til sammenligning hadde fjorårets store musikalsatsing, Sister Act, solgt rett over 9000 billetter på premieredatoen. Både Charlotte og Atle synes dette vitner om godt forarbeid.

– Det er jo en kjempesuksess. Jeg tror Sister Act er med å løfte Grease ved å vise publikum at Kilden er et sted det settes opp bra musikalproduksjoner, sier Charlotte.

Det er mye dans og akrobatikk i vente for Kildens publikummere denne våren

Fortell meg mer fortell meg mer..

Ifølge billettkontoret i Kilden har det kommet mange spørsmål om låtene fremføres på norsk, eller engelsk.

– Noen låter er rett og slett for store til å oversette. Dialogen er på Norsk, mens hitlåtene er på engelsk, betrygger Atle.

Mens siste rest av lunsjen blir fortært snakkes det om hva man gleder seg mest til.

– Det å spille musikal er det gøyeste i hele verden, og jeg gleder meg ekstra mye til å se gleden i øynene på publikum. Og så er jeg spent på om noen kler seg ut i Kristiansand, sier Charlotte.

Det viser seg nemlig at flere publikummere lot seg inspirere i Oslo og fant frem tidsriktige skinnjakker, bukser, brylkrem og til og med den ikoniske «Pink Lady» jakka fra jentegjengen i stykket.

Danny og Sandy i avslutningsnummeret i helsort antrekk

Ungdomsalibiet

Musikalen, og filmen, forteller historien om ungdomskjærlighet mellom to elever ved en amerikansk high school. Som både Atle og Charlotte påpeker er det en stund siden de gikk på ungdomsskolen, men de gleder seg til å få drahjelp fra vaskeekte ungdommer tilknyttet Kildens eget talentutviklingsprogram, UngdomsKilden.

– Vi gleder oss virkelig til å bli bedre kjent med ungdommene, sier Atle. De har en eksplosiv energi som også smitter over på oss.

– Å gjøre Grease er jobben vår. Å spille sammen med Ungdomskilden minner oss på hvorfor man begynte med dette her i utgangspunktet, avslutter Charlotte.

Atle Pettersen og Charlotte Brænna sammen med UngdomsKilden foran et kinolerret

Atle Pettersen og Charlotte Brænna ble tatt godt i mot av UngdomKilden når de gjestet Kristiansand

Grease spilles i Kilden 21. mar – 27. apr 2024