Endelig ute av country-skapet

Mann med gitar

– Den har alltid vært der, ja. Men ikke minst i tenårene, da jeg drev mye med jazz, var det om å gjøre å for Guds skyld ikke røpe det til noen. Så forholdet mitt til country har jeg holdt hemmelig veldig lenge, smiler musiker Bjørn Charles Dreyer.

Kasser med country-musikk

I en podkast fra Kilden Teater forteller (lenke til podkasten i bunnen av saken) den musikalsk ansvarlige i neste års storsatsning, Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten om sin oppvekst i New York, om utfordringene med å flytte til Norge som femåring, og om kasser på kasser med de store navnene innen country-musikken.

– Hank Williams, Charlie Pride, Kitty Wells, Patsy Cline, Buck Owens, George Jones. Mange av disse artistene har preget livet mitt, og det har vært et spennende arbeid å ta dette med inn i en nyskrevet forestilling som forteller en historie som er nært opp til min egen families opplevelser, sier han.

Positiv overraskelse

På scenen i forestillingen danner han bandet, sammen med Dene O’Neil, Øystein Lauen og Audun Ramo. Men skuespillerne at skuespillerne også er så dyktige sangere, har kommet som en overraskelse for Dreyer:

– Det er første gang jeg jobber slik med skuespillere, og ikke bare er de strålende i faget sitt, men de er alle sammen også talentfulle sangere i tillegg. Det har vært en stor, positiv overraskelse.

Første gang med Bjøro

Musikeren står for første gang på scenen sammen med ikonet Bjøro Håland. I podkasten forteller han også hvordan de to nesten har samarbeidet ved flere anledninger de siste 30-35 årene, men at det alltid har kommet noe i veien.

Under saken ligger lenken til Bjørn Charles Dreyers egne spilleliste på Spotify. Den inneholder låter fra Heimanifrå-universet, og noen av disse kan bli å høre i selve forestillingen. 

Foto: Lars Gunnar Liestøl