Det er som om jeg får være sammen med Åsleik i arbeidet. Samtidig blir det veldig tydelig at han ikke er her.

Åsleik Engmark skulle hatt regien i Kildens storsatsing, «Kveiteprinsen». Da han brått døde i februar tok hans nærmeste en avgjørelse: De ville gjennomføre.

– Jeg ble spurt ganske tidlig om jeg ville gå videre med forestillingen. Selvfølgelig måtte vi prøve å få til det, svarte jeg, forteller Kari Anne Bjerkestrand. Hun var Åsleik Engmarks samboer fram til han brått døde 12. februar i år. Egentlig skulle Engmark hatt regien på «Kveiteprinsen» som har premiere 27. mai. Hans nærmeste måtte da ta en viktig avgjørelse. Var det riktig å gå videre? – Det var et uvirkelig sjokk da jeg fikk beskjed om at Åsleik var død. Det første jeg tenkte var at det var viktig å la hans nærmeste avgjøre om vi skulle fortsette. Hadde de ikke ønsket det, ville vi ikke gjort det, forteller operasjef for Kild

Les hele saken på FVN

FOTO: Reidar Kollstad