Amadeus

Kilden teater og konserthus

Scene

Teater- og Operasalen

Pris

150 - 550 NOK

Varighet

2 timer og 45 minutter inkl.pause

På grunn av den pågående streiken i kultursektoren, ser Kilden teater og konserthus seg nødt til å avlyse høstens storsatsing, Amadeus av Peter Shaffer.

Onsdag 8. september ble 43 ansatte ved Kilden tatt ut i streik. Dette har først og fremst gått ut over en av høstens storsatsinger. Nå er Amadeus av Peter Shaffer blitt avlyst.

Publikum som har kjøpt billetter til forestillingen, vil bli kontaktet og vil få kjøpet refundert.

– Ledelsen i Kilden har foretatt en nøye gjennomgang og vurdert tidslinjene fremover. Amadeus vil ikke ha mulighet til å bli premiereklar og få et tilstrekkelig antall forestillinger som kan forsvare ressursbruken, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre.

Bortfall av billettinntekter vil svekke Kildens inntektsside i 2021 med to til fire millioner kroner.


Kilden teater og konserthus presenterer: Amadeus av Peter Shaffer 

Av: Peter Shaffer
Oversatt av: Øyvind Berg
Teaterforlag: Nordiska ApS – København
Med: Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Opera og Kilden Teater


Misunnelse. Talent. Kjærlighet. Svik. Drømmen om berømmelse.

Amadeus har dette og mer til. Kildens versjon av Amadeus er et storstilt samarbeidsprosjekt som forener alle kunstformer på huset. På scenen står 24 musikere, 10 skuespillere, 8 sangere og 4 dansere. Det blir med andre ord skuespill, dans, sang og nydelig musikk i denne storproduksjonen.

Dette er den fiktive historien om siste del av Wolfgang Amadeus Mozarts korte liv, sett med komponisten og rivalen Antonio Salieris øyne. Salieri vil være som Mozart, blir besatt av ham – og bestemmer seg for å ødelegge Mozart. Det blir en kamp mellom det middelmådige og det geniale, en kamp med store konsekvenser.

– VI HAR DANSERE, SANGERE, ORKESTER, SKUESPILLERE. DET ER INGENTING VI MANGLER

Prisvinnende forestilling

Amadeus hadde urpremiere i 1979, og er skrevet av den britiske dramatikeren Peter Shaffer. Siden premieren i 1979 har Amadeus gått sin seiersgang på teatre over hele verden og vunnet en rekke priser. I 1984 kom filmversjonen, som filmregissør Miloš Forman fikk Oscar for.

I Kilden er det regissør og koreograf Tomas Glans som har regi og Oscar Udbye står for lysdesign. Katja Ebbel skaper gjennom sin scenografi og kostymedesign et sterkt visuelt uttrykk for forestillingen.

Velkommen til et storslått stykke musikkteater!

  • Les mer om forestillingen

    Et dobbeltspill

    Mozart ble født 1756 og døde i 1791, og regnes som en av verdenshistoriens største komponister. Forestillingen utspiller seg i Wien på slutten av 1700-tallet. Antonio Salieri føler seg truet av den unge, genierklærte folke- og kvinneforføreren. Der Mozart er genial, er Salieri (som de fleste av oss) middelmådig. Der Mozart er utsvevende er Salieri hardtarbeidende og dedikert. Det utvikler seg til et dobbeltspill der Salieri blir venn med Mozart, samtidig som han gjør alt for å få vidunderbarnet til å gå til grunne. 

    Hvem definerer hva som er god smak?

    Forestillingen tematiserer kreftene som settes i sving når vedtatte sannheter settes på prøve, friheten til å være seg selv i et samfunn og kampen om å finne plassen sin i en gruppe. Hvem definerer hva og hvem som er innenfor? Hvem definerer hva som er god smak? Hvem sitter på definisjonsmakten for hva som er god og dårlig kunst? Og er det ikke slik at mens mange drømmer om å være en Mozart, så er de aller fleste av oss en middelmådig Salieri?Å dirigere som Mozart

Se hvordan det går når dirigent Per Kristian Skalstad lærer skuespiller Fredrik Høstaker å dirigere.

Karakterene trer frem

Kvinne med teatersminke og gullparykk ikledd en barokk jakke. Oransje bakgrunn

Personlighetene til de fargerike karakterene i Amadeus kommer frem når sminke og parykker prøves.

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger

Bak sceneteppet

Kvinne med lyst hår som har på seg en stor kjole i sølv, mens hun holder frem et skjørt fra et klesstativ.

Sniktitt fra kostymeprøvene

Kostymene blir noe helt utenom det vanlige!

Bilde av mann og kvinne som sitter på to barklrakker. I bakgrunnen er det rosa og lilla remser som henger ned.

Et storslått stykke musikkteater

Amadeus er Kildens storsatsing i 2021. Her får du vite mer om hva som venter deg.

Bilde av ung mann i stor pelsfrakk med remser som henger ned fra ermene.

En forestilling blir til

Før 24 musikere, 10 skuespillere, 8 sangere og 4 dansere kan innta scenen i september så skal kostymer sys, scenografi skapes og kulisser snekres.