Don giovanni

Kilden Opera

Når

17. sep - 29. sep

Scene

Teater- og Operasalen

Pris

150 - 700 ,-

Varighet

3 timer og 15 minutter med pause.

Kommende forestillinger

Kilden Opera presenterer: Don Giovanni 

Mozarts mesterverk av en opera, Don Giovanni, er ofte omtalt som «alle operaers opera». Godt hjulpet av sin geniale librettist, Lorenzo Da Ponte, nærmet Mozart seg Don Juan-myten fra et ståsted som verken er helt tragisk eller helt komisk, men snarere lettsinnet, urbant og ironisk.

Handlingen beskriver de siste dagene i den kvinneforførende adelsmannen Don Giovannis liv. Vi følger tittelfiguren og hans jordnære komiske «sidekick», Leporello, gjennom en serie møter som begynner med en fatal duell og som ender med at hovedpersonen selv blir dratt ned til helvete.

Medvirkende er Kristiansand Symfoniorkester.

«I need to share myself around, bring color til peoples life»

Don Giovanni (tolkning av regissør)

Bli kjent med karakterene

 • Don Giovanni

  Don Giovanni er typen moren din advarer deg mot, men som du ikke unngår å falle for. Han forfører kvinner over en lav sko, og lever livet kun etter sine egne regler. I operaen mislykkes alle hans forsøk på å forføre kvinner, på det som viser seg å være hans siste dag på jorden.
 • Donn Anna

  Donna Anna er forlovet med Don Ottavio. Hun er datteren til Kommandanteten og Don Giovannis første mål for dagen. Mozart og Da Ponte forteller oss aldri hva som faktisk skjedde mellom Anna og Don Giovanni, annet enn at faren hennes ender opp død. 
 • Leporello

  Leporello, Don Giovannis tjener og høyre hånd, er revet mellom beundring og hat til sin herre. Han er ikke alltid like imponert over sin herres oppførsel, men han går tilsynelatende ganske fornøyd med på hans bedrag. Det er vanskelig å vite hvor medskyldig Leporello er i Don Giovannis eventyr – adlyder han bare ordre eller har han glede av dem?
 • Donna Elvira

  Donna Elvira kalles noen ganger Don Giovannis kone, eller kanskje er det bare slik hun ser på seg selv. Hun tilhører overklassen, og er en tidligere erobring av Don Giovanni. Hun vil ha ham tilbake. Hvis hun ikke kan få ham, vil hun definitivt ikke la ham få noen andre.
 • Il-Commendatore

  Kommandanten er rik, pliktoppfyllende og hevngjerrig. Som Donna Annas far blir han drept av Don Giovanni i operaens første scene. Til tross for sin død, er han så absolutt til stede i resten av handlingen. Operaens kanskje aller største musikalske høydepunkt er når kommandanten kommer tilbake og får tatt en grusom hevn! 
 • Zerlina

  Zerlina er en flørtende, direkte og lojal bondejente og sammen med sin forlovede, Masetto, uttrykker hun seg i en enkel opera-buffa-stil. Dette er deres bryllupsdag. Selv om hun er lojal mot Masetto, er hun mottakelig for Don Giovannis sjarm – som ikke sjenerer seg for å prøve og forføre bruden.
 • Don Ottavio

  Don Ottavio er en lojal, dydig og tålmodig fyr. Donna Annas andre halvdel, fungerer som en karaktermessig motpol til Don Giovanni: Begge er aristokrater, men mens Ottavio oppfører seg som en god adelsmann burde, svikter Don Giovanni ethvert adelsprinsipp. Don Ottavio er forståelsesfull, tålmodig og lojal, om enn litt lite uttrykksfull i oppførselen sin og ikke akkurat en ledertype.
 • Masetto

  Masetto er beskyttende, sjalu og hjemmekjær, som Zerlinas forlovede. Han er fra lavere kår, og han vet hva det betyr; han må tåle Don Giovannis misbruk og åpenbare respektløshet for forholdet til ham og Zerlina. Masetto er en karakter vi får godhet for og kanskje synes litt synd på.

  Bilder fra kostymeprøvene i London

  Hvem passer egentlig opera for? Operasjef Frøydis svarer

  Kjøp billetter

  • september 2022
  • 17.
   lør
   Tid:
   18:00 - 21:15
  • 20.
   tir
   Tid:
   19:00 - 22:15
  • 22.
   tor
   Tid:
   19:00 - 22:15
  • 24.
   lør
   Tid:
   19:00 - 22:15
  • 27.
   tir
   Tid:
   19:00 - 22:15
  • 29.
   tor
   Tid:
   19:00 - 22:15