Don giovanni

Kilden Opera

Kommende forestillinger

 • Ingen kommende forestillinger

Kilden Opera presenterer: Don Giovanni av Wolfgang Amadeus Mozart

Vi har alle møtt han i en eller annen form; en don juan, sjarmør og kvinnebedårer. Han som på magisk vis får alle, men ikke beholder noen. Don Giovanni er en opera i to akter, og ble en av Mozarts største suksesser etter urpremieren i Praha på 1700-tallet.

Musikken er slående vakker og inneholder flere arier; enkeltstående mesterverk av Mozart. Librettoen er derimot både humoristisk og alvorlig, som gjør denne operaen til en urban, lettsinnet og ironisk oppsetning.

Handlingen skildrer Don Giovannis siste dag, akkompagnert av sin høyre hånd Leporello. Gjennom en serie hendelser som ikke går slik de vanligvis burde gjort, akkumulerer plottet i et drap. Er Don Giovanni en kaldhjertet drapsmann eller drepte han i selvforsvar?

Med kvinner i flust, en illsint far, et storslått maskeradeball, gjenferdet Kommandanten og en enveisbillett til helvete, er dette en opera selv ikke en uvant operagjenger vil gå glipp av.

Medvirkende er Kristiansand Symfoniorkester.

Praktisk informasjon:

 • Forestillingen er tekstet på norsk.
 • U30 pris: 150 kr billetten for deg under 30 år
 • Solo-tilbud: halv pris på enkeltseter markert gul

Bilder fra forestillingen


Program


Bli kjent med karakterene

 • Don Giovanni

  Don Giovanni er typen moren din advarer deg mot, men som du ikke unngår å falle for. Han forfører kvinner over en lav sko, og lever livet kun etter sine egne regler. I operaen mislykkes alle hans forsøk på å forføre kvinner, på det som viser seg å være hans siste dag på jorden.
 • Donna Anna

  Donna Anna er forlovet med Don Ottavio. Hun er datteren til Kommandanteten og Don Giovannis første mål for dagen. Mozart og Da Ponte forteller oss aldri hva som faktisk skjedde mellom Anna og Don Giovanni, annet enn at faren hennes ender opp død. 
 • Leporello

  Leporello, Don Giovannis tjener og høyre hånd, er revet mellom beundring og hat til sin herre. Han er ikke alltid like imponert over sin herres oppførsel, men han går tilsynelatende ganske fornøyd med på hans bedrag. Det er vanskelig å vite hvor medskyldig Leporello er i Don Giovannis eventyr – adlyder han bare ordre eller har han glede av dem?
 • Donna Elvira

  Donna Elvira kalles noen ganger Don Giovannis kone, eller kanskje er det bare slik hun ser på seg selv. Hun tilhører overklassen, og er en tidligere erobring av Don Giovanni. Hun vil ha ham tilbake. Hvis hun ikke kan få ham, vil hun definitivt ikke la ham få noen andre.
 • Il-Commendatore

  Kommandanten er rik, pliktoppfyllende og hevngjerrig. Som Donna Annas far blir han drept av Don Giovanni i operaens første scene. Til tross for sin død, er han så absolutt til stede i resten av handlingen. Operaens kanskje aller største musikalske høydepunkt er når kommandanten kommer tilbake og får tatt en grusom hevn! 
 • Zerlina

  Zerlina er en flørtende, direkte og lojal bondejente og sammen med sin forlovede, Masetto, uttrykker hun seg i en enkel opera-buffa-stil. Dette er deres bryllupsdag. Selv om hun er lojal mot Masetto, er hun mottakelig for Don Giovannis sjarm – som ikke sjenerer seg for å prøve og forføre bruden.
 • Don Ottavio

  Don Ottavio er en lojal, dydig og tålmodig fyr. Donna Annas andre halvdel, fungerer som en karaktermessig motpol til Don Giovanni: Begge er aristokrater, men mens Ottavio oppfører seg som en god adelsmann burde, svikter Don Giovanni ethvert adelsprinsipp. Don Ottavio er forståelsesfull, tålmodig og lojal, om enn litt lite uttrykksfull i oppførselen sin og ikke akkurat en ledertype.
 • Masetto

  Masetto er beskyttende, sjalu og hjemmekjær, som Zerlinas forlovede. Han er fra lavere kår, og han vet hva det betyr; han må tåle Don Giovannis misbruk og åpenbare respektløshet for forholdet til ham og Zerlina. Masetto er en karakter vi får godhet for og kanskje synes litt synd på.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger