Skuespillere Henrik Rafaelsen og Morten Espeland som karakterene Den eine og Den andre i Eg er vinden. De er ikledd grå klær, og sitter i en grå, lysende, svevende boks.

Eg er vinden
Av Jon Fosse

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

TEATERKORTET

Eg er vinden er del av Teaterkortet, som gir deg fri tilgang til forestillinger fra Kilden Teater i hele 2023! Les mer om Teaterkortet

Framsyninga er tett, knapp, konsentrert, nøktern. Likevel opnar det seg stor rikdom og botnlause djup.

«Her er det fint  
er det ikkje
– dei gråe skjera
og steinane der i fjøra  
og så der ute bak der  
der er havet»

Kva skjer med to menn i ein båt på veg der hav og himmel møtast? Kven er dei? Kva vil dei kvarandre? Og kva vil Jon Fosse med oss? 

For fyrste gong set Kilden Teater opp eit stykke av Jon Fosse. Han er i dag ein av dei mest spelte samtidsdramatikarane i verda, og har lenge vore ein aktuell kandidat til Nobelprisen i litteratur. Eg er vinden er ei av hans mest eksistensialistiske tekstar.

Om Jon Fosse

Jon Fosse (f.1959) er fødd i Haugesund og vaks opp på eit småbruk i Strandebarm, ei lita bygd ved Hardangerfjorden. Han er i dag ein av de meste spelte samtidsdramatikarane i verda.

 Jon Fosse byrja som romanforfattar, og var lenge skeptisk til å skriva for teateret. Men etter ei lengre tids oppfordring frå regissør Kai Johnsen og eit behov for å tena pengar, så debuterte Foss på Den Nationale Scene i Bergen i 1994 med stykket Og aldri skal vi skiljast.

 I løpet av kort tid skreiv han ei rekke stykke som vart oppført på ulike teater i Noreg, og etter kvart òg i utlandet, særleg i Frankrike og Tyskland. Fosse bur i dag i statens æresbolig Grotten i Oslo, og har lenge vore ein aktuelle kandidat til Nobelprisen i litteratur. Det er fyrste gong Kilden Teater set opp eit stykke av Jon Fosse.

Til informasjon: Stykket spilles uten mikrofoner. 

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

STEAMDOME III: BEYOND THE END

15. aug 2024

KJøp

Smakebitkonsert

22. aug 2024

KJøp

Sesongåpning med Julian Rachlin og Kirill Gerstein

29. aug 2024

KJøp