5. sep - 4. okt
Teater- og Operasalen
1 - 450 ,-
Gengangere kom ut i 1881, men selv i dag anses flere av temaene i stykket som kontroversielle. Ekteskap, skilsmisse, forholdet mellom mor og sønn, dobbeltmoral knyttet til kjønn og seksualitet, klasse- og generasjonskonflikt, men også psykisk helse, kjønnssykdommer og barmhjertighetsdrap. Ulike tolkninger kan også peke i retning av prostitusjon og mulig incest. Stykket pirker i debatten om hva som former oss, om det er arv eller miljø som bestemmer hvem vi blir. Det handler om plikt og samfunnsmoral satt opp mot frihet og livsglede. Alt dette berøres i løpet av det halvannet døgnet som stykket utspiller seg. Det er med andre ord et voldsomt fortettet og intenst drama vi har med å gjøre.
Stykket ble raskt sammenliknet, både formmessig og tematisk, med Sofokles Oidipus, der hovedpersonene innhentes av sin fortid og arvesynden. Ibsens tittel kommer nettopp av gjentagelsene fra generasjon til generasjon og hvordan karakterene hentes inn av fortidens spøkelser.
Vi er veldig glade for at regissør Mari Kjeldstadli er tilbake i Kilden. Hun har tidligere stått bak suksesser som Jonas av Jens Bjørneboe og Rosmersholm av Henrik Ibsen i Kilden. Kjeldstadli har med seg det samme kunstneriske laget som på Rosmersholm, nemlig Norunn Standal på scenografi og kristiansanderen Synne Reichelt Føreland på kostymedesign. I tillegg gjestes vi av lysdesigner Phillip Isaksen, og komponisten Guro Skumsnes Moe som skal jobbe med fire musikere fra Kristiansand Symfoniorkester. Disse vil publikum få oppleve på scenen sammen med de fem fremragende skuespillerne.
Regi: Mari Kjeldstadli
Scenografi: Norunn Standal
Lysdesign:Phillip Isaksen
Kostymedesign: Synne Reichelt Føreland
Musikalsk ansvarlig: Guro Skumsnes Moe
I samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.