Historien om Maria i Koranen

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Kilden Teater presenterer: Historien om Maria i Koranen

fortalt av Mehda Zolfaqari

Historien om Maria i Koranen tar utgangspunkt i historien om Maria-skikkelsen slik den fortelles i Koranen og islamsk tradisjon. Kilden Teater ønsker å gi publikum i Agder et innblikk i denne historien fra et annet perspektiv gjennom fortellerkunstner Mehda Zolfaqari og hennes tolkning, samtidig som hun fletter inn sin helt egen personlige historie. Med seg på scenen har hun den fremragende syriske musikeren Nawar Alnaddaf. 

Om historien

Det er både likheter og forskjeller i Bibelen og Koranen om historien til Maria, men i Koranen får hun mye større plass. I Bibelen får vi først høre om Maria i forbindelse med bebudelsen om Jesu fødsel. I Koranen begynner Marias fortelling før hun selv er født, og avsluttes med Jesubarnet som snakker i vuggen. Det fortelles om hennes foreldre, hennes fødsel, oppvekst og hennes utdannelse som den første og eneste kvinnelige student blant de skriftlærde. Videre får vi høre om Jesu unnfangelse og en langt mer dramatisk fødsel enn den det fortelles om i Bibelen.

Om musikken

Nawar Alnaddaf spiller på instrumentene oud og ney, og synger på arameisk, Jesu språk. Dette var det dominerende språket i Midtøsten før arabisk overtok. Det står nå i fare for å forsvinne helt, og finnes kun noen få steder, blant annet fjell-landsbyer i al-Qalamoun nord for Damaskus i Syria. 

Turné ut i Agder

Denne forestillingen reiser også på turné ut i Agder! Kjøp billett ved å trykke på ønsket sted: 

Les mer om Kilden ut i Agder. 

Se bilder fra forestillingen

Foto: Lars Gunnar Liestøl

Se flere bilder her

Se intervju med Mehda Zolfaqari fra Kildens teaterlansering

Kjøp billetter

Lignende forestillinger