Kirsebærhaven

Kommende forestillinger

 • Ingen kommende forestillinger

Kilden Teater presenterer: Kirsebærhaven av Anton Tsjekhov

Godseierenken Ljubóv Ranevskaja vender tilbake til hjemlandet Russland etter mange år i Paris. Hun blir konfrontert med den harde virkeligheten: Familiegodset er belånt til pipa og hennes aristokratiske familie eier ikke nåla i veggen. Godset, og den vakre og velkjente kirsebærhagen som omgir det, står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon. Hvordan håndterer mennesker makt som forskyves, tap av posisjon, omveltninger – og en kirsebærhage som hugges ned for å gi plass til den nye tiden?

Nå har du muligheten til å oppleve en av teaterhistoriens virkelig store klassikere i Kilden. Kirsebærhaven ble skrevet av den russiske dramatikeren Anton Tsjekhov i 1904, kort tid før hans død. Historien handler om en verden der ingenting er som det en gang var, og om hvordan mennesker møter disse endringene.

Denne klassikeren har et stort ensemble med 12 skuespillere, og i Kildens versjon er det den internasjonalt anerkjente regissøren Laurent Chétouane som står for iscenesettelsen.

 • Les mer om Kirsebærhaven

  Stykket skildrer en verden i endring og forteller om mennesket generelt, om klassereiser og om symbolsk verdi i møte med kommersielle krefter. Konflikten mellom før og nå, mellom å bevare og å forkaste, står sentralt.

  Tsjekhov skrev stykket som en komedie, men på premieren i Moskva i 1904 satte regissør Konstatin Stanislavskij det opp som en tragedie. Kirsebærhaven har siden blitt satt opp på teatre verden over, og er kjent for å være både tragisk og komisk i sin utforsking av det å være menneske.

  Kunstnerisk lag

  Kirsebærhagen regisseres av den franske regissøren Laurent Chétouane, som er bosatt i Berlin. Han er utdannet ved Sorbonne i Paris og ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt am Main i Tyskland. Chétouane har blant annet regissert Misantropen (2009), Et dukkehjem (2011), Sonetter (2014) og Den stundesløse (2016) ved Nationaltheatret. Dette er første gang han gjester Kilden, og første gang han regisserer et stykke av Tsjekhov.

  Sanna Dembowski har scenografi og kostymedesign på forestillingen. Hun har samarbeidet med Laurent Chétouane om flere oppsetninger på Nationaltheatret.

  Philippe Gladieux står for lysdesign.

Forbered deg til forestilling

Se den digitale førsnakken med dramaturg Endre Sannes Hadland og Russland-ekspert David Holme. De to diskuterer dramatikeren Anton Tsjekhov, den historiske perioden stykket ble skrevet, regissør Laurent Chétoine og om boikott av russisk kunst.

Skuespillerne om Kirsebærhaven

Petronella Barker:

Håkon Moe:

Giert Werring:

Kjøp billetter

Lignende forestillinger