Forteller Historien om Maria i Koranen

grafisk element fødende kvinne

– Det er mye fokus på ulikheter i samfunnet og mellom religioner. Denne historien kan kanskje snu litt på det og heller sette lys på noe av det vi har til felles.

Fortellingen tar utgangspunkt i Maria-skikkelsen slik den fortelles i Koranen og islamsk tradisjon. For eksempel får vi i Bibelen først høre om Maria i forbindelse med Jesu fødsel. I koranen begynner Marias fortelling før hun selv er født, og avsluttes med Jesubarnet som snakker i vuggen. Historien fortelles gjennom Mehda Zolfaqaris formidling og komponist Nawar Alnaddafs musikk.

Sterk og inspirerende

Mehda Zolfaqari håper forestillingen kan sette lys på det hun selv tenker på som en sterk og inspirerende figur i religionshistorien.

– Maria var en modig kvinne, som turte å gå imot normene. Hun har på mange måter vært en inspirasjon i mitt liv, sier Zolfaqari, som med forestillingen også håper å formidle fortellerkunsten som kunstform:

Verdens første kunstart

– Fortellerkunsten er jo verdens første kunstart. Historier ble formidlet mellom generasjoner lenge før skriftspråket gjorde sitt inntog i verden. I Norge de siste årene har fortellerkunsten fått mer oppmerksomhet, noe jeg synes er veldig gøy.

Etter fire forestillinger i Kilden teater og konserthus i februar, skal produksjonen ut til en rekke skoler i Kristiansandsregionen før den tar ut på turné i Agder, og returnerer til Kilden mot slutten av april.

smilende kvinne i rom

Fortellerkunstner Mehda Zolfaqari